Fri frakt över 490 kr - Leverans 2-5 arbetsdagar - Fri retur i butik

Inredning

10 tips på hur du styr upp ditt liv efter semestern

Snart är semestern slut och det har blivit dags för de allra flesta av oss att återgå till jobb och skola. Rutinerna knackar återigen på dörren och det är hög tid att organisera och styra upp en hållbar vardag. Här listar vi våra 10 bästa tips som hjälper dig att styra upp ditt liv efter semestern:

1.Planera månaden och veckan


För de allra flesta av oss innebär hösten en utmaning vad gäller att komma tillbaka till vardagen och dess rutiner igen efter en längre ledighet, där man själv har ägt sin tid och kunnat styra över dagarnas innehåll. Men hösten innebär också en nystart. Kanske skall du börja ett nytt jobb, ta tag i ett större projekt eller lämna förväntansfulla barn till sin första dag i skolan? Oavsett vad du har för planer brukar vardagen snabbt ta ett grepp om din kalender och fylla familjens anslagstavlor med datum och tider, alla viktiga att synka med familjens veckokalender för att få logistiken att gå ihop. Att planera och organisera vardagen hjälper dig att få en överblick över det du har framför dig.

2.Organisera i köket


Med hösten kommer ofta känslan om att man vill hitta tillbaka till goda vanor i köket efter en semester med ”lördag-hela-veckan”. Nya matrutiner kommer som ett brev på posten när det nu är dags att ta fram receptboken för att laga storkok och preppa matlådor samt planera familjens matschema för veckan. Du sparar både tid och pengar på att planera dina matinköp och veckans matlådor, win-win!


En nystart i köket blir roligare om du organiserar i de stökiga skåp och lådor som du alldeles för länge skjutit på framtiden. Att rensa ut saker du inte längre använder eller som är trasigt lämnar plats för bättre struktur och ordning. Organisera skafferiet genom att fylla glasburkar med mjöl, pasta och socker så att du lätt kan se innehållet och märk datum med hjälp av en dymo, använd dig av lådor i kylskåpet och märk med ”frukost” och ”mellanmål” så att barnen själva kan ta fram rätt låda med allt de behöver vid aktuellt tillfälle.

Våra förvaringsboxar AYKASA rymmer allt ifrån porslin, köksredskap till bakverktyg

Märk dina glasburkar med hjälp av vår dymo för extra ordning i köket

3.Sortera och rensa garderoben


Underlätta för dig själv genom att göra en ordentlig rensning i garderoben inför jobbstart. Skänk bort sådant du inte längre använder, rensa bort sommarkläderna och inventera höstens garderob. Kanske är det dags att unna dig den där fina kavajen som en kickstart inför hösten? Sortera dina kläder i färgordning eller kategorier när du hänger upp dem på galgar så hittar du enklare dina favoriter. Kroklister passar perfekt att sätta upp i en walk-in-closet. På den kan du hänga skärp, smycken du använder dagligen eller favoritväskan. Att ha en sorterad och rensad garderob sparar tid (och humör) och underlättar stressiga mornar.

4.Organisera badrum och förråd


Att ha ordning i hemmet är en bra grund för att också få ordning på sig själv inför höstens nystart. Så varför inte ta tag i den där röran i förrådet som du länge skjutit på framtiden. Att rensa och organisera i hyllorna och sortera ner i trälådor märkta med innehållet skapar en bra överblick utan att lämna ett rörigt intryck. Maxa förvaringen genom att hänga en "dörrhängare” på förrådsdörren och häng upp redskap eller kläder för att skapa en tydlig överblick.


Badrummet är ett rum i hemmet som lätt upplevs “stökigt” då många saker skall trängas på en liten yta. Här gäller det att maxa förvaringen och tänka till om de små detaljerna. En rullvagn är perfekt för en det lilla badrummet. I den kan du förvara stylingprodukter, en låda för dina små ansiktshanddukar och rengöring samt din sminkväska - allt samlat på samma ställe, enkel att rulla med dig om du behöver lämna plats för annan familjemedlem som ivrigt vill bli insläppt under morgonbestyren.


Glöm inte bort att lägga lite extra omtanke på dekoration i badrummet genom fina krukor och växter eller rulla ihop fina handdukar och placera i korgar som en praktisk och fin detalj. Ställ ett vackert ljus och en lyxig tvål på handfatet för att skapa ditt eget hemma-spa genom ett organiserat och välplanerat badrum.

Vår rullvagn STORAGE är perfekt för små badrum och hall

Kolla in våra härliga väldoftande tvålar

5.Skriva listor för större projekt


Släktträff, kick-off med jobbet eller försäljning av bostad? Projekten kan vara många och de större projekten kräver en god planering redan från start. Att skriva listor gör att du enklare kan sortera i dina tankar. Är det dessutom fler personer iblandade kan det vara en fördel att sätta sig ner tillsammans och planera samt fördela arbetsuppgifterna. Samla alla tankar och idéer i ett anteckningsblock, strukturera kalendern genom att färgkoda med olika pennor och samla allt, inklusive dina “to-do”-listor i en mapp. Men framför allt, glöm inte att ha roligt medan du planerar ditt projekt!

6.Få ordning och förnya hemmakontoret


Vi är många som fortsätter att jobba hemma och när jobbet drar i gång igen brukar också känslan av att vilja inreda hemmakontoret och få till det där skrivbordet som skall locka fram kreativiteten att slå till. När man jobbar hemma är det viktigt att tänka på ljuset då det sällan är lika bra som på kontoret. Investera i en bordslampa, anteckningsblock och en ny kalender och skapa din egen härliga papper- och brevställ genom att stapla aykasa i mixade färger på skrivbordet. Använd dig av ett gallerpå väggen där du sätter upp påminnelser och veckans to´dos för att underlätta strukturen och ordningen på din arbetsdag. För extra motivation kan du rama in ett mål du har. Kanske är det en resa? En ny bostad? Drömväskan? Eller kanske tiden du skall passera i loppet du anmält dig till. Vad som helst, så länge du blir motiverad och får dig att vilja sikta högt.

Smart och snygg förvaring för kontoret

Vårt metallnät GALLER ger bra förvaring i arbetsrummet

7.En ren och organiserad hall


Hallen är de första vi möter när vi kommer hem och därför känns det viktigt att hålla den organiserad och ren. Det skall kännas skönt och välkomnade att komma hem. Om du har en liten hall blir det ännu viktigare med ordningen då de ofta och snabbt blir röriga. Utgå från tanken “var sak på sin plats” och investera i en bra skoförvarig, en kroklist att hänga jackor och väskor på samt snygga lådor att förvara vantar och mössor i när det blir kyligare ute. En smart lösning är att hänga upp ett väggnät där du kan förvara nycklar och räkningar. Genom att tillföra en spegel på väggen känns rummet större och kompletterar du det med gröna växter och ljuslyktor skapar du en enkelt en trevlig och varm hemmakänsla.

Förvara skor, vantar, mössor och annat som hör hallen till i våra smarta plastboxar AYKASA

Optimera förvaringen i den lilla (eller stora) hallen med vårt metallnät GALLER

8. Sortera i skönhets- och sminkväskan


Det är lätt att glömma av att smink och hygienprodukter har ett “Bäst före datum”. En god idé kan alltså vara att sortera ditt smink, kolla igenom hållbarheten och skriv en lista på det som behöver bytas ut eller kompletteras inför höstens nystart. Plocka ur dina sminkborstar ur sminkväskan och förvara dem i stället i en mugg, då håller de sig rena och fräscha längre. Lägg dina tofsar i en korg så vet du alltid vart du har dem. Ett annat tips är att beställa hem dina hudvårdsfavoriter i travelsize, då kan du alltid ha din favorit i väskan när väderväxlingarna gör sig påminda längre fram i höst.

9.Förbered vardagsrummet för myskvällar


När mörkret och de svala kvällarna gör sig påminda brukar soffhörnet locka lite extra. Vi vill kolla på serier, spela spel med vänner och familj, tända ljus och mysa. Vardagsrummet skall kännas varmt och inbjudande - ett enkelt sätt att skapa just den känslan är att inreda med textilier och rätt belysning.


Byt ut sommarens kuddar, gardiner och dukar till höstens färger och unna dig nya härliga filtar att krypa ner under. Inred vardagsrummet utefter dina önskemål och gör dig redo för många mysiga kvällar under en fluffig filt. Att styra upp sitt liv efter semestern handlar också om att ge sig själv tid för värdefull återkoppling, glöm inte det.

10.Förläng semesterkänslan


Sist men inte minst, att förlänga semesterkänslan är ett riktigt life-hack. Packa med dig picknickkorgen och filten till jobbet och slå dig ner i en park när arbetsdagen är slut, eller ta med dig favoritkollegan till en uteservering och fira allt vad sommaren erbjöd och allt det som hösten kommeratt erbjuda. Låt sommarens goda fortsätta även om semestern är slut helt enkelt.

Hoppas att du med denna artikel fick bra tips till hur du styr upp ditt liv inför höstens nystart. Hösten är en härlig årstid och snart får vi botanisera i stora koftor, levande ljus och spelkvällar med vännerna medan regnet smattrar på rutorna utanför. Visst låter det mysigt ändå?

tillbaka
Upp upp upp!

Lagerhaus är inredningskedjan med glimten i ögat och hjärtat på rätt ställe. Vi erbjuder ett brett utbud av prisvärda och smarta produkter för hemmet och festen. Inredningsdetaljer, förvaringsprodukter, glas, porslin, presentpåsar, inslagningsprodukter, festartiklar och mycket, mycket mer - allt som behövs för att skapa happy moments!

Vi använder cookies för att denna sajt skall fungera bättre för dig.

Läs mer om vår cookie-policy.