Fri frakt över 399 kr - Leverans 2-4 arbetsdagar - Fri retur i butik

Filter

0

Filter

Inredning

7 inredningstips för ett mysigt hem

Drömmer du om ett mysigare hem så har du kommit rätt. Levande ljus, trädetaljer, personliga väggar, växter och mjuka detaljer kan kombineras på många sätt för att höja mysfaktorn. Här bjuder vi på tips och inspiration för att du med enkla medel ska kunna skapa en mysig och personlig känsla hemma.

1. Mysig belysning

Belysning har en viktig funktion i varje hem. Men förutom funktionen så har ljuset en stor betydelse för hur rummet upplevs. Ett tips för att göra rummet mysigt är att inreda med många olika lampor – från tak till golv.

Hur många lampor du ska ha beror på hur stort rummet är. Men på ett ungefär så kan du i ett vardagsrum ha mellan 4-8 stycken. Det ska absolut inte bli för ljust, då tar du bort myskänslan i stället. Placera ut några väl valda lampor med olika höjd och ljusstyrka för en jämn och behaglig spridning av ljuset.


Lampor och ljusslingor med många mindre ljuskällor ger rummet en riktig mysboost. De är fina att hänga i taket och mellan tavlorna på väggen. Det är också fint att lägga en ljusslinga direkt på golvet.


Ett tips är att lägga en ljusslinga i en glasburk. Det blir ett behagligt ljus och väldigt vackert att titta på.

2. Levande ljus i olika färger och former

Blockljus, värmeljus, doftljus och kronljus - det finns massor av levande ljus i olika färger och former. Inred med vackra ljusstakar, ljuslyktor och ljusfat för att göra ditt hem extra mysigt.

Blockljus gör sig fint på ljusfat där du med fördel kan blanda färger och storlekar. Blockljusen är också fina i en glascylinder och kan ställas direkt på handfatet eller badkaret för en avslappnande stund i badet.

Om du har flera ljus intill varandra är det viktigt att dessa placeras med minst 10 cm avstånd. Står ljusen för nära varandra kan det leda till att de rinner kraftigt.

Levande ljus är en stämningshöjare i hemmets alla rum; på bordet i köket, på skänken i hallen, på soffbordet eller på vägghyllan i sovrummet. Mixa och matcha med olika färger och ljusstakar efter smak och tycke. Du kan också använda doftljus för att aktivera fler sinnen.


Tycker du skogen är mysig så finns det doftljus som fyller hela ditt hem med doft av barr, kottar och björksav.


Får grönt te dig att tänka på mysiga kvällar med filt och bok – då kanske det är doften av grönt te du vill sprida i hemmet. Doftpinnar är ett annat alternativ för dig som vill att ditt hem ska dofta bomull, vanilj, cederträ eller någon annan hemtrevlig doft.

3. Addera mjuka detaljer

Ett mysigt hem har många mjuka inredningsdetaljer. Filtar och plädar är både fina och gosiga att ta med sig ut på balkongen en kylig kväll eller för att vira runt sig vid soffmyset.

Blanda filtar, kuddar och plädar i olika textiler, former och färger. Många tänker redan på att ha prydnadskuddar i soffan, men lägg gärna dit en kudde extra och ge soffan en lager-på-lager känsla med kuddar och filtar i olika material. Det ska inte bli för mycket så att det ser rörigt ut i stället för mysigt. Testa dig fram tills du hittar den perfekta mixen.

4. Skapa personliga väggar

Att ha för lite på väggarna är kanske det vanligaste misstaget för den som försöker göra hemmet mysigt. Tomma väggar gör att rummet ser stelt ut.

Det finns lite olika tillvägagångssätt när du skapar en personlig vägg.

Du kan sätta upp affischer och tavlor som går i samma färgskala för att skapa en helhet i rummet.


Du kan också sätta upp foton från minnesvärda tillfällen, eller så plockar du fram din kreativa sida och blandar tavlor, foton, vägghyllor, väggmålning och affischer.


Att skapa en personlig vägg är roligt, så låt det ta tid och ha kul medan du gör det. När din personliga vägg är klar kommer rummet utan tvekan kännas mer hemtrevligt. Här kan du läsa mer tips om hur du skapar personliga väggar.

5. Mysiga hem har många växter

Växter är viktigt för att få till en riktigt mysig känsla. Om du tycker det är svårt att hålla många växter vid liv, skaffa då lättskötta växter som exempelvis Monstera, Aloe Vera, Gullranka eller Zamiakalla. Fråga hos din blomsterhandlare så kan de hjälpa dig hitta rätt utefter dina förutsättningar.

Det är fint att blanda växter av olika slag. Till och med en kaktus kan göra rummet mysigare tillsammans med andra växter (och kaktusar är definitivt lättskötta). När du köper växter behöver du tänka ett extra varv innan du slår till eftersom en del behöver stå vid fönstret och en del behöver mer skugga. Så tipset är att läsa på och planera innan du handlar. Det är också fint att hänga växter från taket i krukor och amplar för fler gröna punkter i hemmet. Läs mer om lättskötta växter här.

6. Korgar i rotting

Att inreda med korgar är både praktiskt och fint. Korgar kan användas till mycket i hemmets alla rum. Fyll dem med extra kuddar och filtar, plantera blommor i dem, använd dem för barnens alla leksaker, tidningar, toarullar eller vad som helst du vill ha lättillgängligt men ändå snyggt förvarat.


Korgarna hjälper dig att hålla ordning och reda på saker samtidigt som du höjer mysfaktorn. Satsa gärna på korgar i naturnära färger för en harmonisk och naturlig känsla.

7. Låt din personlighet lysa fram genom detaljerna

Att inreda hemmet mysigt är en balansgång. Har du för mycket saker blir det lätt rörigt, har du för lite saker känns det stelt. Men att lyfta fram vem du är genom små detaljer, foton, prydnader och ge rummet din personlighet kommer automatiskt höja mysfaktorn.

Gillar du att resa? Rama in en stor karta. Är katter det gosigaste du vet? Placera ut prydnadskatter lite här och var. Älskar du grönt? Låt då fler gröna detaljer komma fram i din inredning. Att ge ditt hem en personlighet är kanske den viktigaste detaljen för att få till det där mysiga hemmet som du alltid drömt om.


Vi hoppas du känner dig inspirerad av den här artikeln. Nu är det äntligen dags att komma igång och inreda. På lagerhaus.se hittar du en hel del till ditt mysiga hem och du kan skapa en önskelista genom att markera dina favoriter. Lycka till!
tillbaka
Upp upp upp!

Lagerhaus, inredningskedjan från Göteborg erbjuder inspirerande, prisvärda och noggrant utvalda fest- och inredningsdetaljer. Genom våra ledord "We create Happy Moments" vill Lagerhaus med vårt sortiment bidra till ökad glädje i livets alla ögonblick. Vi erbjuder prisvärda och smarta produkter för hemmet och festenInredningsdetaljer, förvaringsprodukter, glas, porslin, presentpåsar, inslagningsprodukter och festartiklar - allt som behövs för att skapa Happy Moments!