Fri frakt över 399 kr - Leverans 2-4 arbetsdagar - Fri retur i butik

Filter

0

Filter

Inredning

7 tips på dekorationer till dina väggar

Moodboards, polaroidfoton, mattor och tavlor. Det finns många sätt att dekorera en vägg på för att skapa ditt eget personliga uttryck i hemmet. Här ger vi sju tips på hur du kan ge dina väggar ett härligt lyft, samtidigt som du har kul medan du gör det.

1. Skapa en personlig tavelvägg


En tavelvägg kan skapas på många olika sätt. Det första du behöver göra är att fundera ut vad du gillar. Gillar du färg eller svartvitt? Tycker du om kontraster eller vill du hellre att allt ska samspela? När du tänkt igenom vad du tycker om så är det bara att sätta igång.


Det blir oftast bäst att välja enkla ramar till tavelväggar. Genom att välja en eller max två färger på ramarna får du ett mer enhetligt uttryck. Du kan också få det enhetligt genom att hitta en färg som återkommer i flera av dina bilder.


Hur du jobbar med färger och former är en smaksak. Ett par runda ramar tillsammans med ett gäng rektangulära är inte fel. Och det är också fint att variera vilka typer av verk du sätter upp, som affischer, foton och konst. Tänk på att inte sätta tavlorna för långt ifrån varandra, då upplevs de inte som grupperade.


Ett tips är att lägga ut din tavelvägg på golvet innan du spikar upp den på väggen så du kan testa dig fram. Att skapa en tavelvägg ska vara kul, så släpp fram kreativiteten och njut av processen!

2. Hyllor med fina dekorationer


Vägghyllor finns i många olika färger, utföranden och material och med fina dekorationer kommer hyllan dra blickarna till sig.

Att tänka på när du dekorerar hyllan är att det inte ska bli alldeles för mycket småsaker eftersom det kommer se rörigt ut. Organiserat kaos eller kreativ ordning är bra ledord att ta med sig. Det ska vara ordning på sakerna, men inte för mycket ordning så det i stället ger ett stelt uttryck. Gröna växter är alltid fint på vägghyllan. Här kan du läsa en artikel om fina och lättskötta växter.


3. Dekorativ belysning


Det finns belysning som vi har för att det fyller en funktion och det finns belysning som fungerar mer som dekoration. Att dekorera med neonlampor, ljusslingor och andra lampor kommer göra att ditt rum känns större samtidigt som du får vackert ljus på väggarna.

Att tänka på när du inreder med ljus är att det inte ska vara för många starka ljuskällor. Utmaningen är att hitta balansen mellan ljus och skugga.

Många ljuskällor bidrar också till en mysigare känsla i hemmet. Om du vill ha mer tips så har vi skrivit en artikel om mysig heminredning här.

4. Rama in tapet


Om du har tapeter över från senaste renoveringen, eller kanske känner någon som jobbar på ett måleri, då kan du använda tapetrester till att göra fina tapettavlor.

Att rama in tapet är enkelt, och du kommer snabbt kunna ge dina väggar ett lyft samtidigt som det alltid känns extra bra med något man pysslat ihop själv.


För att göra en tapettavla behöver du ram, tapet, vävlim, pensel, tapetborste och knivblad. Sedan är det bara att pensla tavlan med lim, lägga på en bit tapet, skära runt kanterna med knivbladet och stryka bort eventuella luftbubblor med tapetborsten.


Tada! På fem minuter har du dekorativa tapettavlor till dina väggar.

5. Polaroidfoton


Det är något visst med polaroidbilder. De för tankarna till speciella och fina minnen som vi håller nära hjärtat.

Du behöver inte ha en polaroidkamera för att få dina bilder i polaroidformat. Det går att beställa där du beställer fotoalbum och finns i olika storlekar och papperstyper.


För att dekorera med polaroidbilder behöver du små klädnypor, ett snöre och en pinne av något slag. Du kan också köpa färdiga ramar som är gjorda för den här typen av bilder.


Gör en tavla av bara bilder, eller ta fram din kreativa sida och blanda bilder med andra små dekorationer och saker som virkade blommor, fjädrar, pärlor eller pappersklipp. Att dekorera med minnen lånar en del av dig själv åt dina väggar, och det är alltid vackert!

6. Skapa en moodboard


Det finns oändliga möjligheter när det kommer till att skapa en moodboard. Här har du verkligen chansen att samla på dig saker som gör dig glad och fånga en känsla för din framtidsvision.

En moodboard används ofta i kreativa processer när du exempelvis ska göra om ditt hem, när du ska hålla i en fantastisk fest eller när du vill förmedla och dela en idé med andra.

Om du inte har något kommande projekt, är ett tips att tänka på din vision för din framtid. Var du vill vara om 10 år, och vad du vill att ditt liv ska innehålla vid den tiden.

Börja stort och samla på dig massor av saker som går i linje med din vision. Det kan egentligen vara lite vad som helst. Saker du hittar i naturen, smycken, tidningsurklipp, teckningar eller annat. Skriv gärna några starka ord som beskriver känslan och gör dem stora så de syns ordentligt. Testa dig fram, byt ut och låt det ta tid. När du sedan tittar på din moodboard kommer du känna dig stärkt och inspirerad att följa dina drömmar

7. Häng upp en matta


Mattor har en given plats på golvet. Men genom att hänga upp dem på väggen kan du på ett enkelt sätt skapa liv på en stor väggyta och ge rummet en mer ombonad känsla.

Beroende på vad det är för matta finns lite olika knep för hur du kan hänga upp den på väggen. Du kan exempelvis bygga en ram av fyra träbitar som du lägger under mattan och sen spikar fast den i. Du kan också sy en kanal med ett kraftigt tyg på baksidan av mattan som du sedan sticker en pinne genom.


Häng upp vävda mattor, ullmattor eller trasmattor. Många mattor har fantastiskt fina mönster som förtjänar sin plats där de verkligen syns på väggen i stället för på golvet.

Att dekorera väggarna med en matta gör inte bara rummet mer ombonat, det är också ett bra sätt att få upp värmen i dragiga hus, plus att de har en ljuddämpande effekt.


Vi hoppas att du fått inspiration till att komma igång och dekorera dina väggar. Nu är det bara att införskaffa det du behöver och börja skapa.


Lagerhaus finns många dekorationer som gör sig fint på väggar. Du kan enkelt spara dina favoriter och skapa en drömlista till dina väggprojekt.

Lycka till!

tillbaka
Upp upp upp!

Lagerhaus, inredningskedjan från Göteborg erbjuder inspirerande, prisvärda och noggrant utvalda fest- och inredningsdetaljer. Genom våra ledord "We create Happy Moments" vill Lagerhaus med vårt sortiment bidra till ökad glädje i livets alla ögonblick. Vi erbjuder prisvärda och smarta produkter för hemmet och festenInredningsdetaljer, förvaringsprodukter, glas, porslin, presentpåsar, inslagningsprodukter och festartiklar - allt som behövs för att skapa Happy Moments!