Fri frakt över 490 kr - Leverans 2-5 arbetsdagar - Fri retur i butik

Inredning

5 sätt att inreda med ljus och ljuslyktor i höst

Att ställa bort utemöblerna, ta in parasollen och placera kylväskan i förrådet kan för vissa av oss sitta långt inne och göras med vemod medan det av andra görs med lätthet och glädje över att det snart är “tillåtet” att krypa ner i soffan med en stor och mysig filt, fluffiga kuddar, en bok och levande ljus på bordet.


Vad du än känner inför att årstiden går från sommar till höst så är det ett faktum. Vi vill därför hjälpa dig på traven och tipsa om hur du inreder och skapar ett ombonat och mysigt hem. Att städa bort sommaren och förnya hemmet med ljus, ljuslyktor, filtar och kuddar skapar med enkelhet en hemtrevlig plats, där både du och dina vänner vill vara – hela hösten, rakt in i vintern. Och visst är det så, ju mer du tänker på vad hösten erbjuder så är det ändå okej att tiden förändras? Omfamna och njut av stillhet, mys och hemmakvällar med de du tycker om. Är inte det ett vinnande koncept så säg?


Här följer 5 tips på hur du maxar höstmyset med hjälp av ljus!

1. Många ljuslyktor i grupp


Inredningstrenden om att gruppera flera ljuslyktor i blandade storlekar och färger håller i sig, vilket inte är så svårt att förstå. Myskänslan blir maximal och effekten stor och de går att placera där det passar dig bäst. Kanske vill du duka matbordet genom att fylla det med massor av lyktor i olika storlekar, eller så kanske du hellre vill gruppera några få i mitten?


Har du ett sideboard som är svårt att inreda – prova att ställ ut några lyktor i din favoritfärg för att skapa effekt. Eller så matchar du ljuslyktorna med soffkuddarna, mattan eller övriga färger i hemmet? Valet är många - men bara ditt. Missa därför inte att vi fyllt på vår favoritljuslykta MILK med nya, härliga färger. Kanske hittar du en ny favorit?

2. Ljus i olika höjder


Skapa liv i dina stilleben genom att inreda med ljus i olika höjder. Använd ljusstaken Eclipse för att skapa varierad höjd, blanda rustikljus i olika färger och tillför våra ljus TWISTED för att skapa liv och ett mer personligt intryck. För att maxa känslan placerar du en spegel bakom ljusen vilket ger dig illusionen av ännu mer ljus och liv.


Om du skall bjuda på middag och vill duka extra tjusigt, eller kanske bara vill dekorera hemma, är det fint att blanda in små vaser mellan ljusen tex vasen ELLEN. Matcha dukningen med våra fina tallrikar CAMPER i stengods och glas ifrån serien MELODIA för ett lyxigt och stiligt slutresultat.

3. Doftljus efter humör


Varför nöja sig med bara ett doftljus, när du kan ha flera? Samla på dig ett lager av väldoftande ljus som du kan byta ut efter känsla och humör.


Kanske vill du ha ett doftljus som vårt CLEAR VERBENA när du skall ta ett avslappnande bad efter en hektisk dag på jobbet, medan du kanske föredrar AUTUM MYSTIC när du gör dig iordning inför en kväll med vännerna? Kanske skall du och din partner ha en romantisk och mysig kväll framför favoritfilmen och vill höja stämningen med vårt ljus LOVE IS IN THE AIR? Vad du än skall göra finns det ett som matchar varje tillfälle.


Doftljus är dessutom perfekt att ha hemma, redo att slås in i en fin presentbox med vackra snören för att ta med sig som en “gå-bort present”. Uppskattas av alla och sprider värme och kärlek längre än en blomma.

4. Doftljus, ljus och doftpinnar i badrummet


Skapa ett lyxigt badrum som både doftar gott och ser bra ut. Med enkla medel får du detta rum att glänsa! Vem vill inte ha känslan av ett spa på hemmaplan? Placera ut doftpinnar och ljus som sprider en väldoftande och harmonisk doft. Köp hem fina tvålar som matchar med doftljuset på handfatet för att skapa ett stilrent intryck.


Ett badrum har ofta förmågan att upplevas stelt och opersonligt därför kan det vara bra att skapa mjukhet i rummet genom att tillföra en matta på golvet och fina handdukar upphängda på krokar. För att få in ytterligare spa-känsla i rummet placerar du ut en badkarskudde i badkaret. Dess design gör att din nacke slappnar av och bidrar på så sätt till en ökad komfort när du avnjuter ett bad.


Skapa en extra mysig stämning i rummet genom att ställa in ett sidobord och placerar ett ljusfat med blockljus på - det om något skapar känslan av ditt eget hemma-spa. Se till att alltid ha lagret med dina favorittvålar och duschtvål påfyllt så du inte råkar står utan.

5. Ljuslyktor på balkongen, uteplatsen eller vid entrén


Även om sommaren som sagt lider mot sitt slut så behöver inte stunderna på uteplatsen eller balkongen göra det. Passa på att njut hela sensommaren och tidig höst genom att mysa med en kopp te under en filt på sommarens favoritplats. Häng upp dekorativa ljusslingor som skapar myskänsla, släng överblommade sommarblommor och ersätt med nya. Plocka fram de stora ljuslyktorna och fyll dem med blockljus och låt dem lysa upp och stråla när inte längre solen gör det. Fånga den krispiga luften som kommer med årstiden och ladda för den nystart som hösten erbjuder.


Tack för att du läst vår artikel med tips om hur du förnyar hemmet, och olika sätt att inreda med ljus och ljuslyktor i höst. Vi hoppas att det inspirerat och fått dig att längta efter de mörka och mysiga kvällar som ligger framför oss. Och till sist, men viktigast - Lämna aldrig levande ljus obevakade! Ha dessutom bra avstånd mellan ljusen och läs på information om produkten innan du tänder ditt ljus.


Ps. Läs också vår artikel Så förnyar du hemmet inför hösten - Vi hjälper dig, rum för rum

tillbaka
Upp upp upp!

Lagerhaus är inredningskedjan med glimten i ögat och hjärtat på rätt ställe. Vi erbjuder ett brett utbud av prisvärda och smarta produkter för hemmet och festen. Inredningsdetaljer, förvaringsprodukter, glas, porslin, presentpåsar, inslagningsprodukter, festartiklar och mycket, mycket mer - allt som behövs för att skapa happy moments!

Vi använder cookies för att denna sajt skall fungera bättre för dig.

Läs mer om vår cookie-policy.