Fri frakt över 399 kr - Leverans 2-4 arbetsdagar - Fri retur i butik

Filter

0

Filter

Fest

Tips för en lyckad kräftskiva

Dags för kräftskiva! Ja, du läste rätt. Kräftskiva kan hållas såväl i juli, som i augusti och september - fritt fram att välja det som passar bäst. Det är relativt smidigt och enkelt att anordna en kräftsiva - men se till att ändå lägga en plan för att få med alla delar. Lagerhaus ger dig här 10 tips och idéer till kräftskivan:10 tips och idéer till kräftskivan:


1. Planering


Hur många kommer, hur många gillar kräftor och är det någon med specialkost? Färska kräftor och räkor behöver ofta förbeställas. Frysta behöver tinas i god tid, på rätt sätt. Ska du stå för hela värdskapet eller är en knytis aktuell? Då kan du på förhand skriva upp vad var och en ska göra samt ha med sig.


Hur ska vädret vara? Det är extra trevligt att duka upp utomhus, men se till att ha en plan B ifall himlen öppnar sig! Partytält eller segelduk, eller finns det en annan yta i närheten ni snabbt kan flytta in till ifall solsken byts mot regn? Se även till att bunkra upp med myggspray, varma filtar och värmeljus för kvällen.
2. Mat och dryck


Mat och tilltugg


Det behövs inga avancerade matlagningsinsatser. Det viktigaste är att få tag i riktigt goda och bra skaldjur. Därefter är det toppen med riktigt smaskiga och väl tilltagna tillbehör. Västerbottenpaj, bröd, ost, smör, sallad, aioli. I tidigare punkt nämndes knytis. Om knytkalas är aktuellt, se till att i god tid fördela ut uppgifter och inköpslistor. Glöm inte heller att undersöka eventuella allergier och specialkost, så att alla gäster känner sig välkomna och sedda.


Tilltugg, snacks och chips är ett hett tips för att hålla gästerna igång såväl innan som efter middag. Kanske även en smarrig dessert i somrigt tema.


Dryck


Duka upp en härlig dryckesbuffé med glas, muggar och karaffer. Ishink med mängder av isbitar för att kyla drycken. En idé är att frysa in dill eller annat passande i iskuber, det blir en kul idé i drinken!


Servera en läskande lemonad i en stor karaff eller kanna. Oavsett om du tänker bjuda på all dryck eller be gäster ta med det som önskas dricka till maten, kom ihåg att noga informera för att undvika obekväma missförstånd.


Spara disk med drinkmarkörer! Addera fina drinkmarkörer på alla glas för att hålla reda på glasen - så slipper ni onödig disk.


3. Sång


Förgyll kräftskivan med sång och snapsvisor! Det finns många sånghäften att finna, se bland annat detta. För de som vill använda mobilen, så är sångerna bara en googling bort. Ingen kräftskiva utan skönsång!


4. Lekar och aktiviteter


Aktiviteter och lekar ger det där lilla extra som behövs för att skapa en perfekt kräftskiva. Det kan vara större aktiviteter som 5-kamp, tipspromenad och utmaningar. Eller en småskalig lek som fungerar sittandes vid bordet.


Kolla in våra spel Tvärtomspelet, Sing sing, Sanning eller bullshit, Quiznödig efter middagen och många fler varianter här.


5. Festdekorationer


För en lyckad kräftskiva är festliga dekorationer A och O och Lagerhaus har allt du behöver. Girlangen Kräftfest, tillverkad av återvunnet papper och tygband av återvunnen polyester, är perfekt för att rama in ditt festområde. Häng den över matbordet eller på en vägg för att skapa en festlig inramning.


De färgglada partyhattarna Fest kan delas ut till gästerna under kräftkalaset för att sedan sparas och användas på fler fester framöver.6. Ljuslyktor och ljusslingor


Maxa myskänslan på kräftskivan med ljusslingor, lyktor och ljuslyktor. Lagerhaus papperslyktor Fest kan hängas upp på ljusslingan LED, men också hänga som de är för att skapa en atmosfär som förhöjer festkänslan.


På bordet kan du med fördel ställa ut mängder av ljuslyktor i olika storlekar, de ger ett vackert och stämningsfullt ljussken under kvällen.7. Vaser och dekorationer


Pynta bordet med både stora, små, höga och låga vaser för att skapa en effektfull dukning. Minivasen Bruket finns i tre färger, klassiska vasen Cylinder finns i olika höjder (och kan även användas som ljuslykta). Torkad vass förstärker kräfttemat. Dillkvistar och dillblommor kan också bli en fin detalj.Fler bordsdekorationer:


- Dekorera bordet med snäckor och vass


- Sprid ut festligt kräftkonfetti


- Ljusstakar och vaser i olika storlekar


- En liten skål med förrätt eller detalj på tallriken


- Matchande servetter


Tyra ger möjlighet att skapa unika personliga ljusstakar, genom att exempelvis placeras i gamla glasflaskor eller vashalsar. OBS! Tänk på att aldrig lämna levande ljus obevakade.

8. Dukning - två varianterFinaste papperstallriken


Lagerhaus erbjuder flera alternativ för att lyfta dukningen. För en smidig och festlig dukning, använd engångstallrikarna Kräftan, med charmigt och humoristiskt kräftmotiv. Fin och passande för kvällens tema samt underlättar städning och disk.Porslin i varma toner


Vill du ha en mer elegant dukning är servisen Wheat ett utmärkt val. Kombinera med de trendiga glasen Ribbed i varianterna champagne-, vin- och vattenglas, för en komplett och vacker dukning.


9. Håll ordning på glaset med drinkmarkörer


För att hålla ordning på gästernas drycker är drinkmarkörerna Kräftan både roliga och praktiska.

Dessa små kräftklor gör det enkelt för alla att hitta och hålla reda på sitt glas. Tillsammans med de smarta pappershaklapparna Kräftan blir hela din dukning garanterat ett samtalsämne under kräftskivan.


10. Återanvänd, om och om igen


Varje produkt i Lagerhaus kräftskivekollektion är designad för att bidra till en helhetsupplevelse som dina gäster kommer att minnas länge. Produkter såsom papperslyktorna, girlangen och partyhattarna är skapade för att kunna återanvändas även nästa kräftskiva eller kalas. Dessutom är alla pappersprodukter i kollektionen, förutom girlangen i återvunnet papper, FSC-certifierade®.


FSC-certifierade varor är tillverkade av trä som kommer från ett ansvarsfullt skogsbruk, som tar hänsyn till natur, djur och människor (FSC N002329).

Tack för att du läst vår artikel Tips för en lyckad kräftskiva. Hoppas Lagerhaus 10 tips och idéer till kräftskivan har hjälpt och inspirerat. Här finns allt du behöver för kräftskivan.


Läs också vårt blogginlägg Upptäck hösttrenderna 2024 hos Lagerhaus: vågiga former, tonat glas och illustrerade karaktärer

tillbaka
Upp upp upp!

Lagerhaus, inredningskedjan från Göteborg erbjuder inspirerande, prisvärda och noggrant utvalda fest- och inredningsdetaljer. Genom våra ledord "We create Happy Moments" vill Lagerhaus med vårt sortiment bidra till ökad glädje i livets alla ögonblick. Vi erbjuder prisvärda och smarta produkter för hemmet och festenInredningsdetaljer, förvaringsprodukter, glas, porslin, presentpåsar, inslagningsprodukter och festartiklar - allt som behövs för att skapa Happy Moments!