Fri frakt över 399 kr - Leverans 2-3 arbetsdagar - Fri retur i butik

Filter

0

Filter

Inredning

Städa bort sommaren – 5 tips på hur du lyckas!

När brassestolarna i färgglada ränder trängs med kylväskor, sandleksaker och strandhanddukar blir det lätt kaos. Lägg till grillar, utemöbler och parasoller på det och du inser snabbt att sommar och semester tillför väldigt mycket mer attiraljer än du först kunde tro.

Nu börjar det bli hög tid att städa bort sommaren och byta ut strandväskan mot svampkorgen, strandhanddukar och badrockar mot den mysiga koftan och den gosiga pläden. I den här artikeln har vi samlat 5 tips på hur du städar bort sommaren och hur du bäst kan förvara dina saker i väntan på ännu en härlig och kravlös semester. För vet du? Sommaren kommer åter. Genom att ta hand om dina saker på bästa sätt håller de längre och du kan med glädje njuta av dem ytterligare en sommar. Tänk hållbart, både för din plånbok - och miljöns skull.

1. Rensa och strukturera


Genom att rensa bort sandaler, tofflor och flipflops skapar du en synlig och tydlig ordning redan i hallen. Sätt upp ett väggaller med korgar och krokar för nycklar, viktiga papper och annat smått. Tvätta av och gör rent dina skor innan du lägger dem i lådor så att de inte riskerar att bli utsatta för onödigt slitage samt de påfrestningar de utsätts för genom att var nerslängda i en papperspåse någonstans på vinden. Förvara några cederträkulor i skorna för att hålla dem fräscha och fria från skadedjur. För extra ordning och tydlighet - häng på en hangtag, uppmärkta med vilka skor lådan innehåller.


Läs också vår artikel: Hur du styr upp ditt liv efter semestern

2. Tvätta och plocka bort


Samla ihop familjens picknickfiltar, badkläder och handdukar - släng in dem i tvättmaskinen och tvätta bort sommarens glass och kaffefläckar. Förvara därefter textilierna bäst genom att lägga dem, nytvättade och vikta i våra smidiga förvaringsväskor(även här kan du förvara några cederträkulor i väskorna för att hålla textilierna fräscha och fria från skadedjur). Även sommarens jackor, solhattar och dynor förvaras med fördel i väskor eller lådor. På så vis har du allt samlat och kan med enkelhet plocka fram dem när det är dags igen.

3. Damma av hatthyllan


Hatthyllan som har agerat förvaringsplats för armpuffar, simglasögon och andra badleksaker behöver nu uppfylla andra önskemål. Snart, fortare än vi tror, kommer kylan krypande och det är dags att stoppa händerna i varma vantar. Förbered dig redan nu genom att placera fina korgar på hatthyllan, redo att fyllas med vantar, mössor och halsdukar när det väl är dags. Placera gärna vår runda korg ANNIKA på golvet för att maxa förvaring samtidigt som den utgör en fin inredningsdetalj, till en kanske i övrigt, avskalad hall. Tillför ljuslyktor och ljus, speglar och en vacker bukett snittblommor i en tjusig vas för att skapa liv och värme. Lägg på en härlig matta på golvet och plocka fram kängorna. Tillför lite nytänk genom att “bygga” ihop din egen skoförvaring med våra coola Aykasaboxar – mixa och maxa färger och storlekar efter eget önskemål och smak. Voilá!

4. Städa balkongen och uteplatsen


Har sommarens blommor gjort sitt? Krukorna kanske rent av gapar tomma efter att du spenderat månaden i sommarhuset? Det har blivit hög tid att köpa hem höstens favoritblommor och plantera dem i fina krukor och blomsterlådor. Att tillföra vackra blommor är ett enkelt sätt att skapa liv på en liten yta. Genom att hänga upp en ljusslinga längst väggen eller i taket och placera ut stora ljuslyktor tillför du myskänsla och värme. För ännu mer mysfaktor - Häng en härlig pläd över trädgårdsbänken, addera en fin kudde och ställ ut ett sidobord bredvid. Extra fint blir det om du ställer ett ljusfat med blockljus på bordet. Om du har en inglasad balkong eller tak över uteplatsen är det fint att tillföra småmöbler i rotting t.ex. våra piedestaler i serien ROUND och lyktan ROTTING OVAL. Häll upp en kopp te i din favoritmugg, slå dig ner på bänken med en bok och unna dig lite godis, vetja!

5. Tillbaka till ordning och reda


Efter att ha städat och stuvat bort sommaren är det nu på sin plats att strukturera upp och organisera för att få bästa förutsättningarna att skapa ordning och reda i vardagen. Hösten kräver sin struktur då olika scheman skall hållas koll på, ryggsäckar skall packas, lunchlådor skall förberedas och jobbet pockar på med viktiga “kom ihåg”. Snart är vi inne i vardagslunken och allt vad det innebär men det kan ändå vara bra att förena nytta med nöje och skapa förutsättningar så att alla i familjen har koll och kan ta ansvar för sitt - samtidigt som det blir finare hemma. Eller hur? Häng upp ett metallgaller på väggen där scheman kan hängas tydliga och synliga, använd tuschpennor i olika färger för att markera ut vad som gäller för vem. Spana in tillbehören till våra galler och skapa en levande anslagstavla som hela familjen kan ta del av. Skriv listor med vad som behövs inhandlas nu när sommaren är bortstädad och byts ut mot höstens accessoarer och tillbehör. Sist men inte minst, kom ihåg att planera veckans måltider för att få eftermiddagarna mer effektiva och lunchväskan fylld inför kommande arbetsdag.


Tack för att du läst vår artikel med tips om hur du städar bort sommaren. Vi hoppas att du blivit inspirerad till att röja i sommarkaoset och låta hösten få ta sin plats. Se så - fram med dammvippan och skoputsen och sätt i gång!


Vill du ha mer inspiration, läs vår artikel 7 inredningstips för ett mysigt hem.

tillbaka
Upp upp upp!

Lagerhaus är inredningskedjan med glimten i ögat och hjärtat på rätt ställe. Vi erbjuder ett brett utbud av prisvärda och smarta produkter för hemmet och festen. Inredningsdetaljer, förvaringsprodukter, glas, porslin, presentpåsar, inslagningsprodukter, festartiklar och mycket, mycket mer - allt som behövs för att skapa happy moments!