Fri frakt över 399 kr - Leverans 2-3 arbetsdagar - Fri retur i butik

Filter

0

Filter

Fest
  • Hem
  • Magasin
  • Fest
  • Tips för den bästa bröllopsfesten för både brudpar och gäster

Tips för den bästa bröllopsfesten för både brudpar och gäster

Att gifta sig och få bjuda in nära och kära till bröllopsfest och tillsammans fira kärleken är för de flesta den viktigaste dagen i livet. Livets fest! Se till att dagen blir oförglömlig för både brudparet och gästerna med genomtänkta detaljer, roliga lekar, vacker dukning och minnesvärda bröllopspresenter.

Ett färgtema håller ihop detaljerna


Ett tips är att redan från början tänka igenom vilka färger som ska genomsyra allt ifrån inbjudningskort, bröllopsdekorationer, placeringskort, vigselprogram, menyer, dukning, brudbukett, klädsel, blomsterarrangemang, tackkort och mycket mer. En röd, eller för den delen rosa, grön, lila eller blå tråd som löper genom hela arrangemanget underlättar alla beslut för hur festen ska inramas. Alternativen blir färre och tydligare om ledtrådarna finns på plats redan från början.


En bra fest börjar med ett personligt inbjudningskort


Redan när inbjudningskort dimper ner i brevlådan hos gästen sätts förväntningarna på bröllopsfesten. En vacker inbjudan, gärna handskriven och med personligt tilltal gör att gästen känner sig extra välkommen. Vill man ha en glad tillställning med högt i tak och många galna upptåg kan inbjudan formas på ett mer informellt sätt, kanske med en humoristisk underton och med glimten i ögat. Varför inte skicka med en liten present till gästen redan i inbjudan? Lägg en liten chokladbit, fint inslagen i papper med en kärleksfull hälsning i kuvertet eller gör egna etiketter med inbjudan som fästs på små godisburkar. Ja, idéerna är många och ju mer personligt desto mer effektfullt. Feststämningen har redan börjat!


Läs mer om hur du fixar en lyckad utomhusfest.

Låt godis ramla ur er bröllopsinbjudan

Brudskål med wow-faktor!


Ett enkelt sätt att skapa en maffig och vacker brudskål är att bygga ett champagnetorn. Placera champagneglasen i en pyramid och häll drycken från ovan. Det blir en wow-faktor som sätter stämningen på festen redan från start. Glaset MOOD är perfekt för att bygga champagnetorn.

Ett champagnetorn gör brudskålen till något alldeles speciellt

Vackra och goda drinkar till minglet


Efter vigsel är det dags för mingel, och då passar det perfekt med läskande drinkar eller bubbel. Servera drycken i vackra glas, och dekorera med frukt, bär och dekorationer. Sätt dryckesetiketter på glasen, då blir det enklare för gästerna att hålla koll på sina glas.

Sugrör och drinklock ger en personlig somrig look

Bröllopsdukning och festdekorationer


Det sägs ju att gästen gör festen, men en bröllopsfest ska ju förutom trevligt sällskap också gärna vara vackert dekorerat. Kom ihåg färgtemat och släpp därefter loss med girlanger, vimplar, konfetti och festliga detaljer. En vacker och genomtänkt dukning med placeringskort och matchande meny eller festprogram hjälper till att höja feststämningen.

Bröllopsdukning i en färgskala av pasteller

Vad vore en bröllopsdukning utan blommor? Ett bra tips är att sätta blommor i många små vaser som placeras ut på hela bordet istället för ett stort arrangemang mitt på. På så sätt räcker blommorna längre och alla gäster får lov att njuta av vackra blomster under middagens gång.

Småvaser är ett enkelt och vackert sätt att få blomster på hela bordet

När skymningen faller blir dukningen ännu vackrare om du placerar ut ljus och ljuslyktor som glimmar i kvällsljuset. Det skapar stämning långt in på småtimmarna. Blanda gärna höga ljus med lägre ljuslyktor för en maxad effekt.

Ljuslyktor i olika glasnyanser ger en effektfull ljussättning

Överraskningar som skapar minnen


Att brudparet fotograferas på sin stora dag är en självklarhet. Men varför inte låta även gästerna förevigas? Med en polaroidkamera, ett snöre och ett gäng klädnypor kan du låta gästerna själva skapa en egen fotovägg som växer allt eftersom under kvällen. Bilderna blir fina festminnen för brudparet att sätta in i album och njuta av länge. Eller låt en gästbok ligga framme där gästerna får skriva sina personliga lyckönskningar och klistra in bilderna vid respektive hälsning. Ett minne för livet! När festen är slut och gästerna går hem kan en liten goodiebag bli en kul avslutning. Det behöver inte vara så märkvärdigt, men lite godis och vätskeersättning till ”dagen efter” i en fin påse sätter garanterat guldkant på avslutningen. När sedermera tackkorten ifrån brudparet anländer kommer alla era gäster minnas er dag med värme i hjärtat och ett leende på läpparna.

Ett roligt sätt att bjuda på snacks är att hänga upp godispåsar med små klädnypor

Ge gästerna en kul goodiebag att ta med hem efter bröllopsfesten

Perfekta bröllopspresenter


Ska du själv på bröllop, och letar efter den perfekta bröllopspresenten? Vi har tio grymma presenttips:


- Ett set med tallrikar

- Vackra champagneglas

- En dekorativ vas

- En upplevelse eller resa

- En varm fin pläd

- En personlig tavla med eget motiv

- En eller flera ljusstakar

- Ett smarrigt deli-kit med ostar, delikatesser och dryck som du lägger i en korg

- En personlig bok fylld av minnen och bilder

- En fin bricka

Presentinslagning för bröllopet


Få den rätta bröllopslooken på din present med rätt presentinslagning; presentpapper, snören, hangtangs och band. Eller varför inte en påse med silkespapper? Vidare kan du slå in din present i en presentbox och vira ett vackert band runt. Glöm inte att lämna en hälsning till brudparet på din present med ett personligt vykort eller hangtang.

Vackra bröllopspresenter i somriga färger

tillbaka
Upp upp upp!

Lagerhaus är inredningskedjan med glimten i ögat och hjärtat på rätt ställe. Vi erbjuder ett brett utbud av prisvärda och smarta produkter för hemmet och festen. Inredningsdetaljer, förvaringsprodukter, glas, porslin, presentpåsar, inslagningsprodukter, festartiklar och mycket, mycket mer - allt som behövs för att skapa happy moments!