Fri frakt över 399 kr - Leverans 2-4 arbetsdagar - Fri retur i butik

Filter

0

Filter

Fest

En möhippa att minnas

Står du inför planeringen av din väns möhippa och behöver tips och idéer? Då har du hamnat rätt. För att en möhippa ska bli oförglömlig och fantastisk kräver planering, teamwork och förarbete. Din vän är värd det allra bästa – och vi vill hjälpa till på vägen! Här listar vi våra bästa tips för en rolig och lyckad möhippa.

Planering av möhippan är a och o


För att en möhippa ska bli så där underbar som man önskar, gäller det att planera ordentligt i förväg. En viktig sak att komma ihåg vid planering av möhippan är att det är din väns dag, och ingen annans. Aktiviteter och innehåll ska självklart därför passa din väns önskemål och personlighet. Fokus ska också vara på din vän, hen ska känna sig trygg och ha en trevlig och rolig dag. Det är inte kul att förnedra den som ska gifta sig med elaka, konstiga utmaningar och påhitt. Skapa istället en härlig dag som gör alla på gott humör.


Nedan följer en checklista för vad som behöver planeras, och tips på hur.


- Börja med att skriva en lista över deltagare på möhippan (ta hjälp av partnern till din vän om du är osäker, hen vet säkert vilka vänner som önskas vara med)


- Gör en grovplanering (vilken stad, vilken ungefärlig budget, vilken lokation – kom ihåg fokus på din vän och hens önskemål)


- När denna grovplanering är klar presenterar du den i en gruppchatt (eller fysiskt planeringsmöte) för resten av medverkande på möhippan. På så sätt har du satt en grundplan utifrån vad du vet din vän uppskattar – och så kan övriga deltagare vara med att påverka i de mindre detaljerna om de önskar


- Gör planeringen till en rolig grej – bjud in alla på planeringsmöte och servera fika och läskande dryck – då lär också alla känna varandra inför möhippan. Ps. Införskaffa engångsartiklar så slipper du disk!


- Kom ihåg att budgeten man har att lägga på en möhippa varierar mellan personer - försök att anpassa och hålla nere kostnaderna så att alla kan vara med.


- Skapa ett tema för dagen - Ha en röd tråd genom hela möhippan – till exempel färgtema, klädtema, aktivitetstema.


- Bestäm mer detaljerat för datum, lokation, lekar och aktiviteter (läs mer om tips på aktiviteter och lekar möhippa längre ner)


- Delegera uppgifter i teamet, bestäm vem som bokar vad och hur ni ska fördela kostnader och inköp (Tips på inköp möhippa längre ner)


- Sista planering inför möhippe-dagen: Bestäm sista detaljerna, vem tar med vad, vart ni ska mötas, hur ni ska överraska eller liknande, samt hur och vem som ska städa/röja eventuell fest efteråt.


Det är alltid bra att ha ett block att planera i, eller en kalender. Kolla in våra olika anteckningsblock.

Bildbeskrivning: Gör planeringen av möhippan roligare med fika och to-do-lists!


Läs också vår artikel Så fixar du en lyckad utomhusfest.

Inköp av dekorationer och snacks


Till det nästan viktigaste momentet efter planering av möhippan; inköp. Mängder av rekvisita behövs för dagen och tänk på att det ska vara lätt att ta med, lätt att städa bort och vara snällt för allas plånböcker.


Checklista inköp:


Dekoration till möhippan


- Serpentiner

- Draperier

- Ballonger

- Vimplar

- Partyhattar

Snacks och tilltugg i rosa tema

Engångsartiklar för snacks och mat till möhippan


- Korg/väska att bära under dagen

- Iskuber till dryck

- Pappersmuggar för dryck under dagen

- Godispåsar för snacks

- Pappersfickor för burgarna

- Godis till kvälls/natt-häng

Fyll söta godispåsar med snacks, godis och tilltugg

Lekar och aktiviteter för möhippa


Tips på aktiviteter och lekar till möhippan. Börja med att skissa upp en mind-map i ett anteckningsblock över hur din vän är som person, vad hen gillar och vad hen tycker är roligt. Spåna utifrån denna mind-map fram passande aktiviteter. Till exempel; din vän gillar sport och träning – anordna en rolig 5-kamp eller sportig aktivitet. Älskar din vän att laga mat – boka en matlagningskurs! Kom ihåg att aktiviteter och lekar gärna får handla om din vän och dennes relation till hens kommande bröllopspartner. Och åter igen – inga förnedrande aktiviteter.


Större aktiviteter för möhippa


- Spa

- Weekend i en rolig stad

- Escape-room eller liknande aktivitet

- Matlagningskurs

- Hoppa fallskärm

- Bungyjump

- Danskurs

- Cross-fit pass

- Ridtur

- Fotbollsmatch

- Vandring

- Klättring

- Bowling

- Padel-tennis

- Museum

- Restaurang-runda på stan


Lekar, spel och mindre aktiviteter för möhippa


- Gissa svaret (Intervjua väns partner i förhand – låt din vän gissa vad partnern svarat på dessa frågor)

- 5-kamp (Kan vara sportiga som mindre sportiga tävlingar)

- Musik-quiz (Gör ett quiz utifrån musik som din vän gillar, eller som påminner hen om hens partner)

- Spela roliga spel (Kolla in alla våra spel här)

- Vinnare måste få pris! Kolla in våra chokladmedaljer här


Läs också vår artikel 10 roliga lekar för sommarfesten

Pausa tempot och spela roliga spel innan det är dags för mer fest

Återupplev möhippan på bröllopet


Det kan på själva bröllopsdagen vara kul för både brudpar och gäster att ta del av en återblick av möhippan. Detta kan göras på flera olika sätt;


- Fotografera möhippan alla moment och händelser, lägg sedan dessa bilder i en fin presentbox för brudparet att spara

- Gör en bok fylld av bilder från dagen som present

- Gör en tavla med roliga budskap, minnen eller bilder och ge bort som present


Klipp ihop en kort video med det roligaste från möhippan och visa på bröllopet

Spara minnen och foton från möhippan och ge bort i present på bröllopet

Så där, nu hoppas vi att du känner dig rustad för att börja planera världens bästa möhippa! Hos oss på Lagerhaus hittar du allt du behöver till möhippans alla inomhus- och utomhusaktiviteter. Vi önskar dig ett stort lycka till!


Ska du anordna en annan typ av tillställning, till exempel studentmottagning? Läs då vår artikel Så fixar du en oförglömlig studentmottagning.

tillbaka
Upp upp upp!

Lagerhaus, inredningskedjan från Göteborg erbjuder inspirerande, prisvärda och noggrant utvalda fest- och inredningsdetaljer. Genom våra ledord "We create Happy Moments" vill Lagerhaus med vårt sortiment bidra till ökad glädje i livets alla ögonblick. Vi erbjuder prisvärda och smarta produkter för hemmet och festenInredningsdetaljer, förvaringsprodukter, glas, porslin, presentpåsar, inslagningsprodukter och festartiklar - allt som behövs för att skapa Happy Moments!