Fri frakt över 399 kr - Leverans 2-4 arbetsdagar - Fri retur i butik

Filter

0

Filter

Fest
  • Hem
  • Magasin
  • Fest
  • Babyshowerguide - Tipsen för att skapa en härlig babyshower!

Babyshowerguide - Tipsen för att skapa en härlig babyshower!

Ska någon i din närhet snart få en till familjemedlem? Hurra! Då är det hög tid att börja planera för en mysig stund där ni firar de blivande föräldrarna. Men hur planerar man en babyshower? Nedan listar vi tips och idéer på allt ifrån planering, upplägg, meny, lekar, aktiviteter, presenter och gåvor för en babyshower.


Planera en babyshower

Att planera en babyshower kan vara klurigt, det är många delar att ta hänsyn till och hålla reda på. Men lugn, vi hjälper dig!


Vilka, och hur många gäster?

Börja med att undersöka vad den framtida föräldern har för förväntningar. Kan du fråga partnern eller kanske rent ut sagt huvudpersonen i fråga? Är det två pappor som ska firas, två mammor, en mamma eller kanske en mamma och en pappa? En babyshower kan läggas upp på olika sätt - det viktigaste är att festen passar den eller de ni ska fira.


Nästa fråga är antalet gäster. En enkel mindre tillställning med närmaste vännerna? Eller ska även släktingar och familj till blivande föräldrar vara med? Även här klokt att försöka utgå från huvudpersonen och fundera över vad hen önskar. Bjud in alla gäster via ett event eller chat på lämpligt sociala-medier-forum, det brukar förenkla planeringen. Där kan ni bestämma detaljer samt fördela arbetsuppgifter sinsemellan.


Plats för kalaset?

Det kan vara både skönt och praktiskt för den ni ska fira om kalaset hålls nära geografiskt. Antingen hemma hos den blivande föräldern, eller någonstans i närheten. Dels för att energin i slutet av en graviditet (eller väntan på barn) är begränsad, och då kan det dels vara skönt att ha nära till vila, dels slippa bära med sig eventuella presenter och dylikt som dyker upp på kalaset.


Överraska

Gillar den du ska fira överraskningar? Just babyshower brukar vara ett bra tillfälle att överraska - men förbered kanske eventuell partner eller liknande så att huvudperson/personer kanske har ett litet hum om att i alla fall ha kläder på sig. Kanske behöver personen luras iväg några timmar så att ni får tid att förbereda allt. När blivande förälder kommer tillbaka kan ni alla hoppa fram och ropa något glatt! Glömt inte att filma och fota!


Tema och dukning

Ska temat gå i en viss färg eller stil? Skapa rätt känsla och en festlig stämning med hjälp av festartiklar, pynt, dekorationer, ballonger, girlanger, vimplar, partyhattar, servetter och dukning.


Här hittar du mängder av festartiklar för babyshower.


5 Lekar och aktiviteter för babyshower

Kanske det bästa med en babyshower - lekar och aktiviteter! Det finns många härliga saker att hitta på under kalaset. Men kom ihåg - det ska vara roligt, och inte förnedrandet eller obehagligt. Här följer fem idéer på kul aktiviteter på en babyshower.

1. Gissa bebis!

Detta söta block innehåller olika frågor och fylla-i-lappar. Bland annat "Gissa bebis", där alla får chansa på datum, vikt och längd. Vidare finns fler ark att fylla i, som kan vara roliga minnen att kolla tillbaka på efter förlossningen eller hemkomsten.

2. Vem är bebisen?

Be alla som är med på firandet att ta med en bild på sig själv som bebis, och gör ett quiz kring vem som är vem. En lek för bara de kommande föräldrarna eller för alla gäster.


3. Tipspromenad och quiz

Tipspromenad - en gammal god klassiker. Sätt upp frågor runt om i hemmet, eller eventuellt trädgård. Frågorna kan handla om bebisar och föräldraskap generellt, eller vara mer anpassade och unika för blivande förälder. Du kan också göra ett kul quiz relaterat till familjen, och/eller föräldralivet. Även här kan alla gäster delta om så önskas.


4. Namnlek

Att ge bebis ett namn kan vara klurigt. Hjälp föräldrarna på traven genom att skriva ner olika namnidéer. Samla alla lappar i en fin burk eller box, som de kan gå igenom i lugn och ro efter kalaset.


5. Byta blöja på tid

Förbered docka och blöja samt tidtagare. Utmana föräldrarna och gästerna i vem som kan byta blöja på snabbast tid. Garanterad skrattfest!


Smarriga priser till vinnarna

Om det är tävlingar och lekar som alla deltar i, se till att ha införskaffat härliga priser. Till exempel chokladmedaljer eller något humoristiskt godis.


Läs också vår artikel 5 tips på hur du skapar ett lyckat kalas! Ps. Artikeln babyshower fortsätter nedanför bilden.


Mat och meny för babyshower

Håll det enkelt. En babyshower bör vara relativt kort, då blivande förälder troligen är ganska trött och inte orkar en längre tillställning. Satsa på en god brunch eller en mumsig fika.


Brunch

Duka upp en buffé av klassiska brunchrätter. Äggröra, våfflor, pannkakor, bröd, smarriga pålägg, yoghurt, müsli, juice och smoothie. Frukt eller något sött till kaffet. Kom ihåg att fördela arbetsuppgifterna så att alla gäster bidrar och hjälps åt.


Fika

Tårta och kaffe är utmärkt för en babyshower. Baka muffins, bjud på godis, snacks och framför allt en fin tårta. Tips, dekorera bakverken med tårtdekoration för en festligare känsla!Dukning och servis

Tallrikar, servetter, muggar och glas - valet av stil och material beror på antalet gäster. Om ni blir många och du ej hinner diska, kolla in våra fina tallrikarPalmblad.


Presenter för babyshower

Presenttips till kommande förälder - gå ihop flera gäster eller ge var för sig.


Tanken som räknas

Det är tanken som räknas, så om du inte vill eller har råd att ge en ”present” så är det helt okej. Kanske kan du skriva en fin berättelse till kommande bebis? Eller samla ihop råd och tips till föräldrarna och ge bort i en liten ask? Kanske en hälsningsvideo från gäster/vänner som inte kunde delta på kalaset?


Dekorera blivande förälder

Det kan vara kul att placera en partyhatt eller rosett på huvudpersonen när de kommer till festen.

Ge bort en minneslåda för bebis

Att spara ting från den första tiden är för många föräldrar guld värt. Ge bort en fin minneslåda, som de kan förvara minnen i. Bebisens ultraljudsbild, BB-armband, första strumpor och annat gulligt.

Den klassiska blöjtårtan

Det är sällan man ser en babyshower utan blöjtårta. Skapa en klassisk blöjtårta och fyll på med personliga detaljer eller lägg roliga accessoarer inemellan blöjorna. Det kan vara godis till förlossningen, söta strumpor och nappar till bebis eller kanske något kul spel.


Kläder, inredning och bra-att-ha-saker för barnet

- Kläder

- Lekmatta

- Snuttefilt och gosedjur

- Nappar

- Blöjor och våtservetter

- Badbalja

- Leksaker

- Charmiga inredningsdetaljer till barnrummet


Gåva med fokus på föräldrarna

Ge bort något med fokus på föräldrarna. Gott snacks, godis eller kanske en smarrig delikatess-korg. Vidare kan prenumeration på en matkasse vara en fantastisk gåva. Böcker, tidningar, hudvårdsprodukter och spaprodukter är också prima presenter.


Dagbok och fylla-i-böcker

Föräldralivet kommer fyllas med många nya upplevelser, tankar och känslor. Ge bort en dagbok eller självhjälpsbok att fylla i då och då. En sådan bok kan även vara en mysig sysselsättning såväl innan som efter bebisens ankomst.


Slå in paketen med kärlek

Gör din gåva personlig med en festlig inslagning. Glittriga boxar, färgglada presentpåsar, presentpapper i fina mönster och gulliga kort. Hitta mängder av presentinslagningsartiklar här.

Tack för att du läst vår artikel Babyshowerguide - Tipsen för att skapa en härlig babyshower!


Vill du läsa fler inspirerande artiklar, kolla in alla våra blogginlägg HÄR. Där kan du bland annat läsa om hur du skapar En möhippa att minnas!


Alla våra festartiklar finner du här.

tillbaka
Upp upp upp!

Lagerhaus, inredningskedjan från Göteborg erbjuder inspirerande, prisvärda och noggrant utvalda fest- och inredningsdetaljer. Genom våra ledord "We create Happy Moments" vill Lagerhaus med vårt sortiment bidra till ökad glädje i livets alla ögonblick. Vi erbjuder prisvärda och smarta produkter för hemmet och festenInredningsdetaljer, förvaringsprodukter, glas, porslin, presentpåsar, inslagningsprodukter och festartiklar - allt som behövs för att skapa Happy Moments!