Fri frakt över 399 kr - Leverans 2-4 arbetsdagar - Fri retur i butik

Filter

0

Filter

Inredning

Organisera hallen – 7 tips för en smart (och snygg) hall!

För flera av oss är semestern nu slut och hösten börjar krypa sig allt närmare. Med det kommer ofta lusten till att städa och rensa som ett brev på posten. Att organisera och strukturera upp hemmet känns nödvändigt efter att i flera veckor ha tagit dagen som den kommer. Saker har samlats på hög och spår efter sommarens alla utflykter går att hitta lite varstans i hemmet.

Hallen är det första du möter när du kommer hem, men inte sällan det rum som får minst kärlek. Det vill vi ändra på! Här listar vi därför 7 tips på hur du lyckas att skapa ordning och reda i hallen genom smart förvaring och snygg inredning.


1. Sätt en plan


För att komma igång kan det vara bra att sätta sig ner och göra en lista över sånt du vill göra i hallen. Se över och analysera hur den ser ut idag. Är det för många jackor och skor precis innanför dörren? Samlas posten och viktiga papper i högar och ger ett stökigt intryck? Kanske är det en ständig kamp om att hitta nycklarna? Vad du än har för problem - skriv ner dem på listan och använd dem som utgångspunkt när du sen påbörjar arbetet med att skapa en organiserad och strukturerad hall.


Läs också vår artikel Städa bort sommaren – 5 tips på hur du lyckas

2. Rensa


Efter att du skapat din lista och plan, börja med att ta bort allt som är överflödigt och sådant som inte längre används. Kanske är det dags att rensa och inventera bland barnens ytterkläder och skor? Vad passar och vad har sommarsolen fått dem att växa ur? Rensa och sortera i lådor och använd dig av mantrat “var sak på sin plats”. Se över vad du har för förvaringsbehov och om du behöver komplettera med några nya förvaringslösningar såsom lådor, korgar, kroklister och hyllor innan du sätter igång projektet.

3. Städa


Innan du börjar med finliret kan det vara bra att ta tag i grovjobbet, nämligen städningen. Att städa hallen grundligt kanske inte låter så kul men det är nödvändigt för ett lyckat resultat. En hall utsätts för ständig smuts som inte sällan sprider sig till närliggande rum. Därför behöver den en ordentlig uppfräschning mellan varven. För att göra det roligare, på med hörlurarna och lyssna på en bra ljudbok eller podd, använd dig av en väldoftande städspray och fina disktrasor. Och kom ihåg - man ångrar aldrig en städning efteråt.

4. Möblera om


Ibland kan vi behöva tänka om vad gäller möbleringen. Kanske blir utrymmet större om du flyttar byrån eller hyllan? Att hänga om spegeln eller tavlorna kan på ett enkelt sätt få rummet att upplevas helt annorlunda. Har du en mindre hall kan möbleringen vara helt avgörande för att lyckas med en funktionell och organiserad hall. Prova dig fram för att se vad som passar bäst hemma hos dig helt enkelt.

5. Förvara ytterkläder och skor smart


Att tillföra krokar och hängare kan skapa en annan atmosfär i rummet. Använd dessa som ett komplement till den traditionella hatthyllan eller till att hänga fina dekorationer på för att mjuka upp rummet. Om utrymmet är litet (eller kläderna för många…) kan en dörrhängare lösa problemet med förvaringen på ett smidigt och praktiskt sätt. Se till att du har likadana galgar för en stilren look samt en bra skoförvaring som rymmer höstens alla kängor och boots på ett smart och snyggt sätt.6. Förvara mössor och vantar


För att gömma hösten och vinterns alla mössor, vantar och halsdukar kan du placera korgar och smarta förvaringslådor på hatthyllan. Detta gör att hallen känns strukturerad och organiserad utan att se rörig ut. För att göra förvaringen ännu smartare kan varje familjemedlem ha sin egen korg, detta gör att alla lättare hittar sina attiraljer enkelt och smidigt. Har familjen dessutom en fyrbent kompis? Hur god hen än är, bidrar den till ett rörigt intryck i hallen. Koppel, selen och mycket annat hamnar lätt huller om buller då de används ofta. Få bort stöket genom att ge hunden en egen krok eller en förvaringskorg där du enkelt hänger upp eller gömmer undan dessa nödvändiga ting.


Läs också vår artikel 10 tips på hur du styr upp ditt liv efter semestern

7. Dekorera och inred


Sist men inte minst, dekorationer! Tillför värme och personlighet i ditt hem genom att hänga upp tavlor, ställa fram fina krukor med vackra växter, dekorera med lampor, ljus och textilier i form av mattor, kuddar och gardiner. Att tillföra en spegel gör att rummet upplevs både större och ljusare. Genom att sätta upp ett galler på väggen kan du enkelt hänga upp viktiga papper, scheman och nycklar. Vårt väggaller kan med fördel komplettera med flera olika tillbehör som gör det möjligt att anpassa gallret efter ditt önskemål. En snygg och praktisk funktion som blir pricken över i:et i din nya smarta - och snygga hall!


Vi hoppas att vi genom de här enkla tipsen inspirerat dig till att organisera och strukturera efter de förutsättningar och önskemål du själv har. Lycka till!


Vill du läsa mer inspirerande artiklar, spana in alla våra inlägg här.

tillbaka
Upp upp upp!

Lagerhaus, inredningskedjan från Göteborg erbjuder inspirerande, prisvärda och noggrant utvalda fest- och inredningsdetaljer. Genom våra ledord "We create Happy Moments" vill Lagerhaus med vårt sortiment bidra till ökad glädje i livets alla ögonblick. Vi erbjuder prisvärda och smarta produkter för hemmet och festenInredningsdetaljer, förvaringsprodukter, glas, porslin, presentpåsar, inslagningsprodukter och festartiklar - allt som behövs för att skapa Happy Moments!