Fri frakt över 490 kr - Leverans 2-5 arbetsdagar - Fri retur i butik

Fest

Så får du en lyckad dag på stranden

För att få den där lyckade dagen på stranden som du så länge längtat och suktat efter är det bra att planera och förbereda dagen väl. Du vill inte riskera att bli strandsatt, kaffesugen och hungrig – eller för all del, spendera en hel dag med rastlösa och uttråkade barn. Det kan reta gallfeber på vilken semesterfirare som helst. Eftersom irritation är det sista du vill ha under din ledighet, ger vi dig här några enkla tips på hur du får en lång, skön och avkopplande dag på stranden.

Planera dagen i förväg


Vilka som skall åka med speglar såklart planeringen – och packningen. Är det bara du, eller några vuxna, som skall åka är packningen i regel lite enklare än om det är en hel familj med barn i varierande åldrar skall åka tillsammans. Skall farmor följa med kanske du behöver se till att hon kan sitta bekvämt i en härlig solstol under dagen. Överraska henne med boken ”Berätta om ditt liv för mig” som hon kan börja fylla med sin livshistoria! Att få berättelser med sig från en tidigare generation är en gåva för livet.


Oavsett vilka som skall följa med skall strandväskan packas med badkläder, solkräm, strandhanddukar och badlakan. Kylväskan behöver fyllas med lunchlådor, fika och frukt. Se till så att du har med dig ordentligt med engångs-eller plastglas/tallrikar, bestick och kylklampar som håller mat och dryck kall. Har du mindre barn med dig så är det en god idé att fylla en förvaringsväska med sandleksaker och vattenkannor att hälla vatten ur – barn älskar att leka med vatten. Variera leken med olika tillbehör, sådant som de inte är vana att leka med, så håller de sig sysselsatta en längre tid. Win-win för både stora och små.

Packa ner mat och snacks för dagen på stranden i en smart kylväska.

Förväntningar på dagen


Oavsett vad vi skall göra tillsammans med någon annan är det lätt att vi har olika förväntningar på vad vi vill göra, hurdet skall göras och vad vi vill uppnå. Detta gäller såklart även en dag på stranden. Skall ni åka till havet eller till en närliggande sjö? Kanske planerar du för att stanna hela dagen medan din partner har utgått från ett snabbt dopp innan ni skall hem och ta tag i trädgårdens måsten. Se till att stäm av med varandra innan, kolla med barnen om vad de önskar ta med sig som aktiviteter mellan alla bad. Om de själva får vara med och packa ner spel, anteckningsblock att rita i och pennor är de (i regel!) mer nöjda. För att ge dig själv lite lugn och ro är ett hett tips att packa med er några extra strandhanddukar som barnen kan få bygga kojor med - eller använda som mantel när de hoppar från sanddynorna.

En stor mysig picknickfilt är perfekt för en dag på stranden eller vid havet

Långt att åka?


Bor ni långt bort ifrån badplatsen? Eller kanske har ni bestämt er för att åka till en strand ni alltid velat besöka? Se till att resan blir en del av utflykten och inte bara en transportsträcka ni måste ta er igenom. Skapa en skön spellista med gamla härliga sommarplågor ni kan sjunga allsång till, det är alltid ett säkert kort för en god och glad stämning. Ett annat tips är att hålla er sysselsatta genom ett roligt frågespel – det sköter garanterat resans samtalsämnen.

Tips på bra mat att packa med


För att hålla energin uppe hela dagen gäller det att du tänker smart när du packar kylväskan. Ta med en god pastasallad till lunch – den går bra att förbereda dagen innan och ger bra energi en varm sommardag på stranden. Lunchen kanske känns självklar att packa ner, men glöm inte att packa väskan full med god frukt till mellanmål också. Vattenmelon är både gott och praktiskt att ta med sig – perfekt för de mindre i sällskapet då den tillför bra med vätska om barnet har svårt för att få i sig vatten ifrån vattenflaskan. En termos med kaffe, saft och fika är också högt upp på prioriteringslistan för en lyckad dag på stranden. Vad påminner mer om barndomen än det?

Packa ner kakor och fika i praktiska matlådor

Vattenmelon är perfekt som mellanmål vid en dag på stranden

Koppla av


Unna dig en stunds avkoppling med en god bok i solen. Kanske är det hög tid att börja boosta dig själv inför höstens utmaningar? Eller så kanske du planerar att bli en baddare på bakning och behöver plöja receptböcker på löpande band för att ha en chans att slå morbror Mikael i kampen om släktens godaste kladdkaka? Packa en väska med dina favoritböcker, målarbok och pennor. Vad som helst som ger dig den avkoppling du så väl förtjänar.

Game on!Komplettera den hederliga gamla kortleken med roliga spel som passar alla i sällskapet. Vad kan bli härligare än att känna solens strålar, höra ljudet av vågor, njuta av gott sällskap - och slå familjen i ”Bäst i familjen”? Eller så spenderar du dagen på klippor tillsammans med dina vänner och vill utmana dem i Kompisspelet? Spel fungerar i alla åldrar, i alla sällskap och garanterar ett gott skratt och mycket glädje (eller osämja… Men här fokuserar vi på happy places - inte mammas vinnarskalle.)

Dags att åka hem.Se till att alla blöta badkläder och badlakan hamnar i en smart förvaringsväska så de inte läggs tillbaka i badväskan bland böcker och spel som förstörs av vätan.

Packa ner matlådor, plastbestick och termosar i kylväskan igen. Har du möjlighet är det bra att fylla på era vattenflaskor inför hemresan och ta fram lite gott snacks för att hålla vätske -och blodsockernivån jämn efter en dag full av sol, bad och bus. En bonus för hemresan är att preppa bilen med en mjuk och mysig filt att värma frusna kroppar med.

Sist men inte minst, eftersom du är en smart person har du självklart packat med dig en skräppåse där du kan slänga allt ditt skräp. På stranden lämnar man inget annat än sina fotspår, men det har du koll på såklart!

Kom ihåg att fylla på vattenflaskorna inför hemfärd

Vi hoppas att vi inspirerat dig till att planera din sommardag och att våra tips hjälper dig att få en avslappad och så lyckad dag på stranden som möjligt.

tillbaka
Upp upp upp!

Lagerhaus är inredningskedjan med glimten i ögat och hjärtat på rätt ställe. Vi erbjuder ett brett utbud av prisvärda och smarta produkter för hemmet och festen. Inredningsdetaljer, förvaringsprodukter, glas, porslin, presentpåsar, inslagningsprodukter, festartiklar och mycket, mycket mer - allt som behövs för att skapa happy moments!

Vi använder cookies för att denna sajt skall fungera bättre för dig.

Läs mer om vår cookie-policy.