Fri frakt över 399 kr - Leverans 2-3 arbetsdagar - Fri retur i butik

Tips & inspiration

Julklappstips till mamma

Du kanske har en mamma, eller flera mammor, en styvmor eller en bonusmamma som du vill skämma bort i jul? Men du kanske kämpar, likt många andra, med att komma på den perfekta julgåvan till henne? Här guidar vi dig i fem områden med flera olika julklappstips till mamma.


1. Gillar mamma att läsa och skriva?


Har du en mor som uppskattar att varva ner med en bra bok och en kopp te? Kanske gillar hon att läsa olika typer av självhjälpsböcker, bläddra i kokböcker för att samla inspiration till helgens middagsbjudning? Eller så uppskattar hon kanske att skriva dagbok där hon kan föra ner tankar, idéer och minnen? Ge mamma den återhämtning hon så väl förtjänar i form av en julklapp innehållande en god bok.


Psst! Läs också artikeln julklappstips till pappa

2. Gillar mamma inredning?


Är din mamma en inredningsfantast som har en fingertoppskänsla för färg, form och trender? Då kan en julklapp innehållande inredningsdetaljer och hemtextilier vara en uppskattad gåva. Låt mamma hålla värmen med en stor och mysig pläd, addera en gosig kudde och några trendiga ljuslyktor i vackra färger så är hon redo att omfamna vintermörkret utan att tumma på stilen.

3. Ge bort något personligt?


Du kanske inte vill köpa en present? Mamma kanske "har allt"? Skäm bort henne med din tid och din kärlek. Det finns få saker som föräldrar uppskattar så mycket som när vi ger dem vår tid och uppskattning. Skriv ner allt du kan komma på som du uppskattar med din mamma, fina saker ni gjort tillsammans eller peppiga hyllningar och lägg lapparna eller korten i en vacker burk eller box som mamma kan få läsa då och då, när hon behöver det som mest.


Du kan också ge henne en presentbox fylld med små attiraljer som tillsammans hjälper din mamma att lösa en rebus om vilken specifik upplevelse ni skall få uppleva tillsammans. Det kan vara allt ifrån en myskväll hemma i soffan, en bio eller middag på stan eller en avkopplande stund på SPA. Kom ihåg att det är tanken som räknas, alltid.

4. Gillar mamma att spela spel?


Är din mamma en förespråkare för sällskapsspel och umgänge vid köksbordet? Hon kanske rent av muttrar över olika spel som utförs, enskilt, framför diverse enheter? Gör mamma glad genom att fylla på spelhyllan i jul! Känslan av att slå "Yatzy" på första slaget är inte så dum trots allt. Ni kanske hellre utmanar varandra i "Bäst i familjen" eller så kan ni skratta högt när ni spelar tvärtomspelet "Kortslutning". Oavsett är spel alltid en rolig julklappsidé!

5. Gillar din mor att baka och laga mat?


Har du en matlagningsintresserad mamma? En mor som alltid testar nya bakrecept hon sedan bjuder er på? Hon kanske använder samma bunkar och slevar som hon alltid gjort och är i stort behov av en uppgradering i köket? Unna mamma nya köksredskap som gör att hennes mat och bakintresse får nytt liv!


Vill du ge henne en personlig julklapp med hennes intresse i fokus? Slå in en tom receptbok med önskningen om att hon skall skriva ner alla sina favoritrecept så att de tryckt förvaras inom familjen - i generationer framöver.


Vi hoppas du i denna artikel fått flera bra julklappstips till din mamma! Vill du läsa fler julklappstips kolla in våra artiklar Julklappstips till din syster samt Julklappstips till pappa.


Psst! Glöm inte att slå in ditt paket med kärlek - spana in allt för presentinslagning här!

tillbaka
Upp upp upp!

Lagerhaus är inredningskedjan med glimten i ögat och hjärtat på rätt ställe. Vi erbjuder ett brett utbud av prisvärda och smarta produkter för hemmet och festen. Inredningsdetaljer, förvaringsprodukter, glas, porslin, presentpåsar, inslagningsprodukter, festartiklar och mycket, mycket mer - allt som behövs för att skapa happy moments!