Fri frakt över 399 kr - Leverans 2-4 arbetsdagar - Fri retur i butik

Filter

0

Filter

Förvaring

Förvaring för barnrummet

Efter en dag med lek och bus är det vanligt att leksaker hamnar överallt i hela hemmet. Men med fina korgar, smarta lådor och andra typer av förvaring är det enkelt att skapa ordning och reda i barnrummet. Här kommer våra bästa tips för fin och smart förvaring till barnens rum.

Utnyttja väggarna - Rätt leksak på rätt höjd


Ge barnen mycket golvyta att leka på och använd väggarna till att förvara deras leksaker genom att sätta upp vägghyllor. Det är perfekt för sagoböcker, gosedjur, legoskapelserna, stensamlingen och allt annat som ditt barn tycker om.


Är det leksaker barnen gärna har kvar men inte leker med så mycket kan ni med fördel lägga dem på hyllor högt upp där barnen inte kan nå sakerna. På så sätt får ni också undan lite saker som barnen inte kan ta fram själva = mindre städ!


Men grejerna som leks med regelbundet är bättre att placera inom räckhåll för barnen. Exempelvis ovanför sängen så de kan stå på den och plocka ner sina favoritgrejer utan att behöva hjälp.

Genom att tänka igenom vilken sak som ska stå på vilken hylla blir det enklare både för barnen och för dig som förälder.

Korgar med lock


Har det någonsin hänt att du städat barnens rum inför besök, men fem minuter innan gästerna kommer är det kaos igen? Det är inte helt ovanligt! Barn är nämligen experter på att dra fram alla sina saker på nolltid. Därför är det bra att ha ett antal korgar med lock där du snabbt kan gömma undan allt när du har lite tid på dig att städa.


Korgar är inte bara praktiskt utan snyggt också. Det skadar därför inte att ha en korg i varje rum där du bara kan slänga in saker och lägga på locket. Ingen kommer ana att det egentligen är din kaoskorg utan det blir en naturlig del av inredningen. När (och om!) du får mer tid över senare på dagen är det bara att sortera allt som hamnat i korgarna i lugn och ro.

Små och stora förvaringskorgar


Förutom att korgar med lock är det perfekta stället när du snabbt behöver städa undan kaoset, är de också fina och praktiska att sortera många andra saker i.


Korgar finns i olika storlekar och kan därför användas till små och stora saker. En mindre korg blir perfekt för barnens alla pennor och kritor. En mellanstor till alla bollarna och en stor till gosedjur och filtar. Eller något annat som ditt barn har mycket av.


Visst, det kan hända att korgen vänds uppochner när den där bilen längst ner på botten ska ut. Men att städa upp blir enkelt för både föräldrar och barn när det bara är att flytta sakerna från golv till korg.

Korgar ger också rummet en harmonisk och naturlig känsla och blir en mysig del av inredningen.


Spara plats med stapelbara förvaringslådor


Många barn har mycket grejer. De får från föräldrar, mostrar, fastrar, farföräldrar och kompisar. Alla vill ge något till sin lilla favoritgullunge. Dessutom har många barn både stensamlingar och pinnsamlingar som absolut inte får kastas.


Därför behöver man verkligen tänka smart med förvaring i barnrummet, och stapelbara förvaringslådor är väldigt smart.

Ett tips är att fundera på hur många ni behöver i dagsläget och sen köpa några till. Det kommer troligtvis behövas.


I lådorna kan ni förvara allt möjligt egentligen. Teckningar, utomhusleksaker, spel, ponnyhästar, barbiedockor och annat som ditt barn leker med. Men tänk på att inte bygga allt för högt på höjden så det inte tippar över. Tre-fyra stycken per stapel är lagom.

Pennskrin och presentboxar för småförvaring


Att förvara pennor i pennskrin är det mest självklara, men det finns så många fina pennskrin där du kan förvara andra småsaker också.


Presentboxar har också en självklar funktion, men även de fungerar lika bra och är snygga som förvaring till småsakerna.


Lägg kulsamlingen i en glittrig presentbox eller använd ett pennskrin till alla tofsar och hårspännen. Det blir lätt mycket småsaker som utan en självklar plats hamnar lite överallt i hemmet. Då är det perfekt att ha möjlighet till småförvaring.


Ha gärna ett par extra lådor till osorterade saker som när barnet köpt en studsboll utanför ICA eller för ekollonet med den roliga “hatten” som ditt barn gärna vill spara.

Metallnät och anslagstavlor


Med anslagstavlor och metallnät kan du på ett snyggt och praktiskt sätt hänga upp barnens teckningar, solglasögonen och andra saker som inte är tunga.


På metallnätet knyter du enkelt fast saker som medaljer och pärlhalsband. Du kan också använda krokar för att hänga upp exempelvis kepsar och hörlurar.


På en anslagstavla passar teckningar bäst eftersom du då behöver nåla fast dem. Sätt upp barnets första mänskliga teckning (du vet den där med ett huvud som har armar och ben som strålar ut som solstrålar direkt från huvudet). Eller sätt upp en bild på favoritkatten!


En anslagstavla eller metallnät med favoritgrejerna gör rummet mer personligt och ditt barn kommer älska att visa sina fina grejer för alla som hälsar på.


Krokar till kläder, mössor och hattar


Det är inte bara leksaker som hamnar på golvet, kläder har en tendens att ligga där också. Med krokar i lagom höjd kan barnen enklare hänga upp sina egna saker, även om det oftast kan behövas lite pepp från föräldrarna för att det faktiskt ska blir gjort.


Sätt upp krokar på barnens dörr och på väggarna. Ofta har de väldigt mycket ytterkläder som regnbyxor, termobyxor, tunn jacka, tjock jacka, fleecejacka, kepsar, mössor, solhattar och så vidare. Sätt därför upp många krokar. Det ser mycket mer välstädat och snyggt ut om barnet har en krok för varje plagg i stället för några få krokar där allt hängs på hög.


Krokar är också bra till andra saker, som till alla pärlhalsband från förskolan, till hopprepen och till de glittriga små handväskorna.

Barnrum inspiration


Vi hoppas att du fått många användbara tips och inspiration till att inreda barnrummet. Genom att ha många förvaringsmöjligheter blir det lättare för dig som förälder att hålla ordning och reda.


Dessutom finns det så mycket snygga förvaringslådor, krokar, korgar och annat praktiskt. Hos oss på Lagerhaus hittar du allt du behöver till förvaring i barnrummet. Lycka till!

tillbaka
Upp upp upp!

Lagerhaus, inredningskedjan från Göteborg erbjuder inspirerande, prisvärda och noggrant utvalda fest- och inredningsdetaljer. Genom våra ledord "We create Happy Moments" vill Lagerhaus med vårt sortiment bidra till ökad glädje i livets alla ögonblick. Vi erbjuder prisvärda och smarta produkter för hemmet och festenInredningsdetaljer, förvaringsprodukter, glas, porslin, presentpåsar, inslagningsprodukter och festartiklar - allt som behövs för att skapa Happy Moments!