Fri frakt över 399 kr - Leverans 2-3 arbetsdagar - Fri retur i butik

Filter

0

Filter

Fest

9 lekar till barnkalaset med ballonger

Ballonger är vanliga som dekoration på barnkalaset och de är dessutom roliga att leka med. Ta hjälp av barnen genom lekar för att blåsa upp ballongerna inför festen, och smälla dem när kalaset går mot sitt slut.


Här tipsar vi om nio roliga, högljudda och underhållande ballonglekar som barnen kommer älska att leka.

Blåsa upp ballonger


I stället för att trötta ut dig och blåsa upp alla ballonger innan kalaset själv, kan du låta barnen tävla i ballonguppblåsning. För den här leken behöver barnen vara något äldre, eftersom det kan vara svårt för mindre barn att blåsa och knyta.

Gör så här:

Dela upp barnen i två lag och ge vardera lag tio ballonger. När startskottet går är det bara att börja blåsa. Det lag som blåst upp alla sina ballonger först vinner.

Krama ballongen


Den här leken är inte för den som är rädd för ballonger som smäller nära kroppen. Här ska man nämligen krama sönder ballongerna.


Gör så här:

Dela upp barnen två och två och ge dem tre ballonger var som de lägger på golvet bredvid sig. När leken börjar ska de plocka upp en ballong i taget och panga den genom att trycka kropparna mot varandra som en kram. Det paret som kramat sönder sina tre ballonger först vinner.

Panga ballonger


Till den här leken behöver du nålar och ballonger. Den går nämligen ut på att sticka hål på ballongerna tills alla ballonger har smällt.


Gör så här:

Dela upp barnen i två lag. Antingen får du som lekledare bestämma vilka i lagen som ska vara “pangarna” eller så bestämmer barnen det själva. Barnet som är pangare förses med en nål. Sprid ut tjugo ballonger på golvet där hälften är i en färg och andra hälften i en annan. När startskottet går ska varje lag kasta ballonger i sin färg mot pangaren som sticker hål i dem. Det lag som stuckit hål i sina ballonger först vinner.

Dart med ballonger


Den här leken känner ni kanske igen från tivolin där man kan vinna något om man lyckas pricka ballonger med en pil. För att göra den här leken behöver du ballonger, dartpilar och en plats där det inte gör något om du får några hål här och var.


Gör så här:

Sätt upp tjugo ballonger på en vägg eller någonstans där alla ballonger får plats. Sätt upp en linje där barnen ställer sig på led och se till så att ingen springer framför den för att undvika att träffas av flygande pilar. Nu ska barnen ett i taget kasta tre pilar på ballongerna. Den som lyckas träffa flest ballonger när alla ballonger är pangade vinner.

Planerar du ett barnkalas? Här hittar du allt du behöver för ett riktigt roligt kalas.

Trampa på ballongen


Den här leken är en riktig klassiker som låter barnen göra sig av med all energi de samlat på sig genom allt godis och tårta de säkerligen har ätit. För att utföra leken behöver du lika många ballonger som det är barn och lika många snören som är två meter långa.


Gör så här:

Knyt fast ena sidan av snöret i ballongen, och den andra runt barnens fotled. När leken börjar ska barnen trampa sönder varandras ballonger. Siste barn med en hel ballong vinner. Tänk på att det kan bli en del tramp på fötter, så det bästa är om alla kör utan skor, speciellt om någon har skor med klackar.

Ballongstafett


Om du tycker det är jobbigt med ballonger som smäller och höga ljud kan den här leken passa bättre. Här ska man nämligen inte göra sönder ballongerna, även om det såklart kan hända ändå när tävlingsinriktade ungar går igång.


Gör så här:

Måla eller lägg fram något som ska vara startlinjen och lägg ett föremål fem till sju meter framför som barnen kan runda. Dela upp barnen i lag och ge varje lag två ballonger var. När leken börjar ska barnen sätta ballongen mellan knäna och vanka eller hoppa fram till rundningsföremålet och sen tillbaka. Tappar man ballongen eller om den går sönder får man plocka upp den eller hämta en ny och starta från där man var. Om barnen är äldre kan ni köra den lite svårare versionen där man behöver gå tillbaka till startlinjen om man tappar ballongen.

Det lag som fått alla sina lagkamrater över mållinjen först vinner.

Tappa inte ballongen


I den här leken ska barnen slå sina kloka huvuden ihop och hålla fast en ballong med sina pannor. Det är en rolig lek, men det kan behövas en vuxen som ser till så det inte knuffas för hårt.


Gör så här:

Dela upp barnen två och två. Ge sedan varje par en ballong som de klämmer fast mellan sina pannor. När startskottet går ska barnen försöka få de andra paren att tappa sina ballonger genom att knuffa eller kittla dem. Siste par som har ballongen kvar vinner.


Vi har massor av roliga engångstallrikar, engångsmuggar, engångsbestick och servetter till barnkalaset.

Pricka stolen


Den här leken kräver precision och tålamod, men genom att variera avståndet mellan kastaren och stolen kan den passa för både stora och små barn. För att utföra leken behöver du stolar, snören och ballonger.


Gör så här:

Dela upp barnen så att de är två eller tre i varje lag. Lagen ska ha varsin stol där du i stolsbenet har knutit fast ett tre meter långt snöre med en ballong på andra änden. Nu gäller det för barnen att stå på det avstånd som ballongsnöret sträcker sig till och kasta ballongen mot stolen. Det lag som först får ballongen att stanna på stolen vinner.

Femkamp med ballonger


Femkamp är alltid roligt och femkamp med ballonger passar perfekt för att avsluta barnkalaset och göra slut på alla överblivna ballonger som ändå brukar smällas när gästerna gått hem.


Gör så här:

Dela upp barnen i två eller tre lag. Välj ut fem av lekarna ovan som du tycker verkar kul, och sen är det bara att börja tävla. För varje vinst får man poäng och det lag med högst poäng vinner.

Glöm inte priserna!


Förbered med klubbor, godispåsar och chokladmedaljer. Att få pris när man tävlat hör till, och när det gäller barn är det nog bäst att även de som förlorar får ett tröstpris. Då kommer ni ha glada och nöjda barn oavsett vem som vann.

Lagerhaus har vi många små fina priser du kan ge barnen och vi har även ballonger i olika färger och former som passar perfekt till barnkalaset.


Vi hoppas du får nytta av tipsen, och önskar dig ett riktigt roligt kalas!

tillbaka
Upp upp upp!

Lagerhaus är inredningskedjan med glimten i ögat och hjärtat på rätt ställe. 

Vi erbjuder ett brett utbud av prisvärda och smarta produkter för hemmet och festen

Inredningsdetaljer, förvaringsprodukter, glas, porslin, presentpåsar, inslagningsprodukter, festartiklar och mycket, mycket mer - allt som behövs för att skapa happy moments!