Fri frakt över 399 kr - Leverans 2-3 arbetsdagar - Fri retur i butik

Filter

0

Filter

Tips & inspiration

Bästa tipsen för våren och sommarens picknick!

Picknick är ett perfekt sätt att njuta av naturen och tillbringa kvalitetstid med nära och kära. Oavsett om du planerar en romantisk dejt eller en rolig familjeutflykt är en picknick det perfekta sättet att koppla av och njuta av en vacker dag. Men för att ha en riktigt bra picknick finns det vissa saker det kan vara bra att tänka på. I det här inlägget kommer vi att dela med oss av de bästa tipsen för en fantastisk picknick, från vad du ska packa till vart du ska åka.


Det första du bör tänka på när du planerar en picknick är platsen. Leta efter en plats som är vacker och har en härlig atmosfär, med tillgång till mycket skugga och en fin utsikt. Några bra ställen att ha en picknick på är parker, stränder och trädgårdar.

När du väl har valt den perfekta platsen är det dags att börja planera vad du ska packa. Nyckeln till en bra picknick är att ha en mängd mat som är lätt att ta med sig och som inte blir dålig snabbt. Smörgåsar, sallader, frukt och bakverk är alla bra alternativ. Glöm inte att packa redskap, servetter och tallrikar. En picknickkorg eller kylbag är också viktigt för att hålla din mat och dryck fräsch och sval.

Här är några fler tips för att göra din picknick till en riktig succé:


1. Ta med en picknickfilt: En bekväm filt eller matta är avgörande för en fantastisk picknick. Leta efter en som är lätt att bära och stor nog att passa alla. En picknickfilt med vattenavvisande baksida är helt perfekt!


2. Håll dryckerna kalla: Ta med mycket vatten och överväg att packa lite kolsyrat vatten, juice eller läsk för att skapa lite variation. Glöm inte att packa en kapsylöppnare och några koppar som inte är ömtåliga.


3. Tänk på vädret: Kontrollera väderprognosen innan du ger dig ut för att se till att du är förberedd på alla väderförändringar. Ta med solkräm, solhattar och parasoll om det behövs. Perfekt för att skydda sig mot solen!


4. Packa några spel: Ta med några kort, brädspel eller en frisbee för att underhålla alla.


5. Glöm inte desserterna: Packa några kakor, brownies eller andra sötsaker att njuta av efter maten.

Nu har vi gått igenom grunderna för att planera en fantastisk picknick. Låt oss dyka ner i några mer specifika tips för att göra din picknick oförglömlig!


1. Ta med dig lämplig mat


När det kommer till mat är det bäst att hålla sig till plockmat som är lätt att äta och som inte kräver så många redskap. Smörgåsar och wraps är båda bra alternativ. Uppskurna frukter och grönsaker är också perfekta för en picknick. Undvik stökig mat som kommer att vara svår att äta eller mat som kräver uppvärmning.

2. Ta med dig olika typer av mat


Variation är nyckeln när det kommer till en fantastisk picknick. Ta med en blandning av salta och söta alternativ för att tillfredsställa allas tycke och smak. Överväg att packa lite ost och kex, charkuteribräda, dipp med bröd eller chips, nötter och färsk eller torkad frukt. Glöm inte att packa tillräckligt med mat till alla, och ta med extra om du blir hungrig senare.


3. Packa din dryck i en separat kylbag


Att hålla dina drycker åtskilda från din mat hjälper till att hålla allt fräscht och svalt. Packa dina drycker i en separat kylväska för att hålla dem vid rätt temperatur. Glöm inte att ta med mycket vatten!

4. Var förberedd för insekter


Insekter kan vara en riktig stämningsdödare när det kommer till en picknick. För att hålla dem borta, överväg att packa med flugnät för att hålla maten täckt eller ett myggljus.


5. Välj rätt tid på dagen


Tidpunkten för din picknick kan göra stor skillnad. Det är bäst att ha din picknick på förmiddagen eller sen eftermiddag när temperaturen är svalare. Om du har picknick mitt på dagen kan det vara bra att packa med ett parasoll med solskydd. Det kommer säkerställa att du och dina gäster trivs och kan njuta av upplevelsen fullt ut.

6. Gör det bekvämt


Komfort är nyckeln när det kommer till en fantastisk picknick. Förutom en filt, ta med några kuddar för att göra det mer bekvämt att sitta på marken. Du kan också ta med ett paraply eller ett parasoll för lite extra skugga.


7. Städa efter dig


Att lämna din picknickplats ren är inte bara trevligt mot andra, det är också viktigt för att inte skräpa ner i naturen. Ta med dig soppåsar och se till att slänga eventuellt skräp på rätt sätt. Lämna området så rent som du hittade det, eller till och med renare om möjligt.

Sammanfattningsvis handlar en fantastisk picknick om att välja rätt plats, packa rätt mat och dryck och skapa en bekväm och trevlig atmosfär. Genom att följa tipsen ovan kommer du att vara på god väg att skapa en minnesvärd picknickupplevelse för dig själv och dina nära och kära. Så ta din picknickkorg, hitta en pittoresk plats och njut av en underbar dag utomhus!


Vill du läsa fler inspirerande artiklar, kolla in alla våra blogginlägg här. Där kan du bland annat läsa 5 tips på hur du skapar ett lyckat kalas!


Alla våra picknickartiklar hittar du här.

tillbaka
Upp upp upp!

Lagerhaus är inredningskedjan med glimten i ögat och hjärtat på rätt ställe. 

Vi erbjuder ett brett utbud av prisvärda och smarta produkter för hemmet och festen

Inredningsdetaljer, förvaringsprodukter, glas, porslin, presentpåsar, inslagningsprodukter, festartiklar och mycket, mycket mer - allt som behövs för att skapa happy moments!