Fri frakt över 399 kr - Leverans 2-3 arbetsdagar - Fri retur i butik

Filter

0

Filter

Klokare val

På Lagerhaus jobbar vi aktivt med att erbjuda produkter som bidrar till en bättre värld. Vi kallar dessa varor Klokare val. För att en vara skall märkas med Klokare val och vår gröna uggla ställer vi krav på att varan tar extra hänsyn till människa och miljö.

Återvunnet

Produkter som helt eller till största delen är tillverkade av återvunnet material. Råvarorna kommer från rester av produktion eller från avfall. Genom att använda återvunna material sparas inte bara jordens resurser, det bidrar dessutom till en mer cirkulär och hållbar ekonomi.

Vi vill att dessa varor ska vara certifierade enligt Global Recycled Standard eller Recycled Content Standard.

Socialt ansvar

Produkter som är framtagna med mycket stor hänsyn till de som arbetar på odlingarna och fabrikerna. Alla anställda ska bland annat ha skäligt betalt och en rimlig arbetsmiljö. Hos oss är de här varorna certifierade av oberoende organisationer som till exempel Fair Trade.

Ekologiskt

Ekologiskt innebär att råvaror eller ingredienser har odlats utan kemiska bekämpningsmedel och konstgödsel. Det här bidrar till en bättre miljö och många gånger är det även positivt för hälsan hos de människor som arbetar och bor i närheten.

Vi godkänner bara produkter som är ekologiskt certifierade av etablerade ekologiska certifieringsorganisationer. För textilier accepterar vi Global Organic Textile Standard, GOTS och Organic Content Standard.

Miljömärkt

Det finns flera oberoende miljömärkningsorganisationer som undersöker och granskar odlingsmetoder, processer och produkter för att lyfta fram de som har mindre miljöpåverkan än traditionella varor. De granskar miljöpåverkan under hela livscykeln från råvara till avfall.

Vi godkänner produkter som är granskade och godkända av Svanen, Bra Miljöval och EU-blomman. Vi godkänner även trä- och pappersprodukter som är certifierade enligt FSC, Forestry Stewardship Council vilket innebär att skogen har förvaltats på ett sätt som bidrar till att bevara den biologiska mångfalden.

Astma- och allergiförbundet Svalan

Produkter som är godkända av Astma & Allergiförbundets Svalan får inte innehålla parfym eller andra irriterande ämnen.

Upp upp upp!

Lagerhaus är inredningskedjan med glimten i ögat och hjärtat på rätt ställe. Vi erbjuder ett brett utbud av prisvärda och smarta produkter för hemmet och festen. Inredningsdetaljer, förvaringsprodukter, glas, porslin, presentpåsar, inslagningsprodukter, festartiklar och mycket, mycket mer - allt som behövs för att skapa happy moments!