Fri frakt över 399 kr - Leverans 2-4 arbetsdagar - Fri retur i butik

Filter

0

Filter

Hållbart erbjudande

Kvalitetsgransning

För oss är det viktigt att erbjuda varor av god kvalitet. När vi köper in varor ställer vi därför krav på egenskaper, funktionalitet, hållbarhet och säkerhet. Vi kontrollerar olika skeden i produktionen för att följa upp att våra krav efterlevs.

Som kund ska du känna dig trygg när du handlar på Lagerhaus. För att garantera god kvalitet och säkerhet kräver vi att våra leverantörer följer europeisk och svensk lagstiftning. Lagerhaus har även krav på tester som leverantörerna själva måste utföra. Exempel på kvalitetstester som görs är färghärdighet, tvättest och krympning. Särskilda tester och stickprov görs vid misstanke om att våra kvalitetskrav inte uppfylls.

Kemikalier

Många varor innehåller idag olika typer av kemikalier och det är viktigt för oss att vi har full koll på dem. Lagerhaus följer aktivt EU:s lagstiftning, bl,a. REACH-förordningen och andra uppdateringar gällande kemikalier.

I vårt arbete med kemikalierestriktioner har vi även hittat områden där vi inte tycker att lagen är tillräckligt stark. Vi har då tagit fram mer långtgående kemikaliekrav för våra varor till exempel för textil och hygienprodukter. Vi håller oss kontinuerligt uppdaterade angående rådande lagstiftning och fasar ut de kemikalier som visar sig vara skadliga för människor eller miljö. Vi arbetar efter Textilimportörernas guide vad gäller kemiskt innehåll i textilier.

Kemikalier i hygienprodukter är exempel på ett område där Lagerhaus arbetar utifrån mer långtgående krav än vad lagstiftningen kräver. Vi har bland annat tagit fram en egen lista med ämnen som vi inte vill ha i våra hygienprodukter.

Bortval

Vi vill att våra kunder ska känna sig trygga när de handlar hos oss. Vi väljer därför bort produkter som vi inte tycker är acceptabla eller förenliga med våra värderingar.

Vi har genom våra värderingar skapat tydliga riktlinjer där vi bland annat tar avstånd från våld, diskriminering och rasism. Lagerhaus värnar också om djuromsorg och biologisk mångfald. Vi arbetar kontinuerligt med våra bortval och utvärderar löpande vårt sortiment. Nedan följer ett urval av Lagerhaus etiska bortval och ställningstaganden.

Dun - Lagerhaus tar avstånd från dun som plockats från levande fåglar.

Läder - Lagerhaus accepterar enbart läder som biprodukt från köttproduktion.

Päls - Lagerhaus tar avstånd från päls och är genom Axstores medlemmar av ”Fur Free Alliance”.

Trä - Lagerhaus accepterar inte produkter av trä där materialet kommer från hotade arter.

PVC - Lagerhaus strävar efter att avveckla PVC (polyvinylklorid) i alla produkter på grund av flera negativa miljö- och hälsoeffekter.

Upp upp upp!

Lagerhaus, inredningskedjan från Göteborg erbjuder inspirerande, prisvärda och noggrant utvalda fest- och inredningsdetaljer. Genom våra ledord "We create Happy Moments" vill Lagerhaus med vårt sortiment bidra till ökad glädje i livets alla ögonblick. Vi erbjuder prisvärda och smarta produkter för hemmet och festenInredningsdetaljer, förvaringsprodukter, glas, porslin, presentpåsar, inslagningsprodukter och festartiklar - allt som behövs för att skapa Happy Moments!