Fri frakt över 399 kr - Leverans 2-3 arbetsdagar - Fri retur i butik

Filter

0

Filter

Global Organic Textile

GOTS står för Global Organic Textile Standard och är en internationell standard för ekologiskt producerade textilier. Miljömärkningen GOTS certifierar produkter som uppfyller strikta kriterier för ekologisk och social hållbarhet genom hela produktionskedjan.

Krav för GOTS-certifierig:


  • Ekologiskt ursprung av råmaterial: Råmaterial som bomull och ull måste vara odlade enligt ekologiska principer utan användning av syntetiska bekämpningsmedel eller konstgödsel.

  • Sociala kriterier: GOTS ställer krav på social rättvisa och arbetsförhållanden. Det innebär att arbetstagare ska ha rätt att bilda och ansluta sig till fackföreningar eller andra arbetsrelaterade organisationer fritt och utan påtryckningar från arbetsgivaren. Arbetstagarna har även rätt till rättvisa arbetsvillkor och en rimlig lön.

  • Miljömässiga kriterier: Produktionsprocessen måste vara miljövänlig, inklusive begränsning av kemikalieanvändning och krav på reningsverk för avloppsvatten.

  • Hög kvalitet: Produkterna måste uppfylla höga kvalitetsstandarder för att säkerställa hållbarhet och långvarig användning.

Upp upp upp!

Lagerhaus är inredningskedjan med glimten i ögat och hjärtat på rätt ställe. Vi erbjuder ett brett utbud av prisvärda och smarta produkter för hemmet och festen. Inredningsdetaljer, förvaringsprodukter, glas, porslin, presentpåsar, inslagningsprodukter, festartiklar och mycket, mycket mer - allt som behövs för att skapa happy moments!