Fri frakt över 399 kr - Leverans 2-3 arbetsdagar - Fri retur i butik

Filter

0

Filter

Tips & inspiration

18 tips för att ta hand om inredning i hemmet

Dina inredningsdetaljer är älskade skatter som berikar ditt hem. För att se till att de behåller sin skönhet och hållbarhet över tid, finns det några enkla knep att tänka på när det kommer till olika material. Här kommer vi med tips som hjälper dig ta hand om dina inredningsdetaljer i trä, stengods, stål, textil, glas och järn på bästa sätt.

Trä - naturens gåva till ditt hem


Det är dags att hylla träet - det material som inte bara berikar våra liv, utan också förenar oss med naturen och skogen runtomkring oss. Att ta hand om trä i inredning och möbler är viktigt för att bevara dess skönhet och hållbarhet över tid. Här är några bästa praxis för att vårda och skydda trämaterial:


1. Se till att inte placera inredning i trä för nära solljus, då det kan förändra färgen på träet.


2. Undvik överdriven fukt: Trä är känsligt för fukt, så undvik att placera inredning av trä nära fuktiga områden. Torka direkt upp eventuella spill eller vattenstänk för att förhindra att fukt tränger in i träet. Handdiska alltid bestick och verktyg av trä.


3. Använd skyddande beläggningar: Applicera träskyddsmedel som lack, olja eller vax för att skydda träet mot repor, fläckar och fukt. Följ tillverkarens rekommendationer och applicera beläggningen jämnt enligt anvisningarna.

Stengods - ett vackert och hållbart material med rustik känsla


Stengods kan bli själva hjärtat i ditt hem, och förvandlar vardagliga stunder till extraordinära ögonblick. Det är dags att hylla stengodsets fördelar och upptäcka en tidlös elegans som står emot tidens tand.


1. Stengods tål normalt diskmaskin, men det är bäst att använda det skonsamma programmet eller handdiska det för att undvika skador och för att det ska hålla länge.


2. Undvik hög temperaturväxling: Stengods är känsligt för snabba temperaturförändringar. Undvik att placera heta stengodsföremål direkt på kalla ytor eller i kallt vatten, eftersom det kan leda till sprickbildning. Låt varma stengodsföremål svalna lite innan de placeras på kalla ytor.


3. Torka ordentligt: Efter rengöring, torka stengodsföremålen ordentligt med en mjuk handduk eller lufttorka dem. Detta förhindrar vattenfläckar och gör att de håller längre.

Stål - ett starkt och robust inredningsmaterial


Fördelarna med stål sträcker sig långt bortom dess vackra utseende. Det är en materialhjälte som är känt för sin hållbarhet och långa livslängd. Låt stål bli en trogen följeslagare i ditt hem, redo att möta utmaningarna i vardagen.


1. Rengör regelbundet: Torka av dina ståldetaljer regelbundet med en mjuk trasa eller svamp för att avlägsna damm, smuts och fingeravtryck. Undvik starka rengöringsmedel eller slipande produkter som kan skada ytan.


2. Polera och bevara glansen: Polera regelbundet dina ståldetaljer med en mjuk trasa och specialprodukter för metallpolering. Detta hjälper till att bevara den naturliga glansen och skönheten hos stålet.


3. Undvik fukt och fuktighet: Stål är känsligt för fukt och om det inte är rostfritt stål kan det rosta om det utsätts för fukt under lång tid. Torka av eventuella spill eller vattendroppar direkt och se till att ytan är torr.

Textilier – stil och komfort i kombination


Varje tygstruktur och mönster berättar en historia om stil och komfort. Förvandla ditt hem till en varm och inbjudande fristad av skönhet. För att bäst ta hand om dina textilier och förlänga deras livslängd samtidigt som de behåller sin skönhet, följ dessa riktlinjer:


1. Läs tvättinstruktionerna: Varje textil kan ha specifika tvättinstruktioner från tillverkaren. Läs noga på tvättråden för att förstå rekommendationerna för tvätt, temperatur och eventuell kemtvätt. Tvätta endast dina textilier när de är smutsiga för att inte slita på fibrerna.


2. Skydda mot sol och värme: Placera textilier på platser där de inte utsätts för direkt solljus under långa perioder, eftersom det kan bleka och försvaga fibrerna. Undvik också att placera dem nära värmekällor, som element, eftersom överdriven värme kan påverka kvaliteten.


3. Ta bort fläckar från textilier genom att blöta en mikrofiberduk under kranen med varmt vatten. Om du har textiltvätt hemma, kan du tillsätta en liten mängd av det till vattnet.

Glas - glittrande blandning av elegans och mångsidighet


Glas, det förföriska och ändå mångsidiga materialet, är synonymt med tidlös elegans och en känsla av lyx. Med glasets hjälp kan du skapa en visuell symfoni av ljus och transparens som får ditt rum att stråla. Fördelarna med glas sträcker sig bortom dess skönhet, så lär dig hur du bäst tar hand om glas med tipsen nedan:


1. Rengör regelbundet: Torka av dina glasdetaljer regelbundet för att hålla dem rena och glänsande. Använd en mjuk trasa eller en mikrofiberduk och undvik att använda grova eller repande material som kan skada ytan.


2. Använd milda rengöringsmedel: Vid behov kan du använda ett milt rengöringsmedel eller diskmedel utblandat i ljummet vatten för att rengöra glas. Undvik användning av starka kemikalier eller slipande rengöringsmedel som kan skada eller repa ytan.


3. Inspektera regelbundet: Kontrollera dina glasdetaljer regelbundet för eventuella sprickor, nagg eller andra skador. Om du upptäcker något avvikande, hantera glaset försiktigt och överväg att reparera eller byta ut inredningsdetaljen för att undvika eventuella skärskador.

Järn – tidlös styrka och karaktär


Styrka och elegans förenas i en enda metall – järn! Järnets tidlösa skönhet och dess förmåga att skapa vackra inredningsdetaljer imponerar med sin robusta karaktär. Järn tillför en kreativ och modig atmosfär som du stolt kan visa upp, men se till att även ta hand om järnet på rätt sätt.


1. Undvik fukt: Järn kan rosta om det utsätts för fukt under lång tid. Se till att hålla dina järndetaljer torra och undvik att placera dem i fuktiga miljöer.


2. Applicera vax eller olja: För att skydda järnet från rost och ge det en vacker glans kan du applicera ett tunt lager vax eller olja på ytan. Följ tillverkarens instruktioner och se till att torka bort överskottet för att undvika kladdiga ytor.


3. Undvik direkt solljus: Långvarig exponering för direkt solljus kan bleka eller förändra färgen på järnet. Placera dina järndetaljer på platser där de inte utsätts för starkt solljus för att behålla det ursprungliga utseendet.

Vill du läsa fler inspirerande artiklar, kolla in alla våra blogginlägg här. Där kan du bland annat läsa om Lagerhaus designer Therese Stråhle.


Genom att följa dessa tips kan du på bästa sätt ta hand om dina inredningsdetaljer och bevara deras skönhet och hållbarhet över tid. Ta hand om ditt hem och njut av inredningens älskade skatter!

tillbaka
Upp upp upp!

Lagerhaus är inredningskedjan med glimten i ögat och hjärtat på rätt ställe. 

Vi erbjuder ett brett utbud av prisvärda och smarta produkter för hemmet och festen

Inredningsdetaljer, förvaringsprodukter, glas, porslin, presentpåsar, inslagningsprodukter, festartiklar och mycket, mycket mer - allt som behövs för att skapa happy moments!