Halloumiburgare med en twist!
Att en burgare måste innehålla kött är en förlegad idé. Halloumi är en fantastiskt ost som gör sig bra tillsammans med många olika ingredienser. Den här burgaren innehåller en härlig blandning av sött, salt och kryddigt – ett riktigt fräscht alternativ som fler än bara vegetarianen kommer uppskatta.
För fyra burgare behöver du:
Olivolja att steka i
8 skivor valfritt bröd
2 paket halloumi
1 liten burk pesto
1 avokado
2 tomater
2 nävar bladspenat
1 dl torkade aprikoser
Picklad rödlök (Se recpet längre ned)
Dressing:
1 burk crème fraîche
1 dl ajvar
Saften från en halv citron
Salt och peppar
Så här gör du:
1. Blanda samman ingredienserna för dressingen och ställ åt sidan.
2. Skiva tomat, avokado och aprikoser.
3. Stek brödskivorna i olivolja tills de fått fin färg.
4. Dela halloumibitarna på mitten så att du får fyra skivor sammanlagt. Stek dem i olivolja tills de blir gyllenbruna och lagom mjuka.
5. Bred på pesto på brödskivorna.
6. Fyll burgaren med tomat, avokado, bladspenat, aprikoser, picklad rödlök, halloumi och dre
Picklad rödlök
Sugen på något nytt till din hamburgare? Då är picklad rödlök perfekt! Du behöver bara ättika, rödlök och socker. Skiva löken i tunna ringar som du sen lägger i lagen och låter stå några timmar - helst över natten. För lite extra sting kan du addera en gnutta chili i lagen!
Ingredienser:
2 rödlökar
1 dl socker
1/2 dl ättika (12%)
1 dl vatten
Så här gör du:
Skala, dela och skiva lökarna i tunna skivor.
Koka upp socker, ättika och vatten i en kastrull. Dra av från värmen och lägg ner löken i kastrullen. Låt svalna i lagen. Vänd runt ibland.