De japanska bakverken förenar det bästa av asiatisk, europeisk och amerikansk bakkonst. Här finns otroliga konsistenser - lätt och fluffigt, krämigt och segt - och sofistikerade smaksättningar från matcha till körsbärsblom, och inte minst en arsenal av tekniker och tricks som öppnar upp en ny värld för den nyfikna hemmabagaren. Den erfarna japanska konditorn Ai Ventura, som sedan några år bor i Sverige, ger läsaren ett nytt sätt att tänka kring så grundläggande moment som att vispa grädde eller göra en tårtbotten. De drygt 40 recepten delas in i tre grupper: Wagashi är de traditionella japanska bakverken, yogashi är bakverk inspirerade av väst, och kashipan är delikata japanska vetebröd. Dessutom får vi bekanta oss med japanska bakingredienser, som bönpastor av olika slag, rismjöl, pumpor och sötpotatis, och bjuds på en inblick i den sofistikerade japanska teceremonin.
Ai Ventura utbildade sig till konditor i Japan och har bland annat drivit ett eget konditori i Tokyo. Sedan 2013 bor Ai i Sverige och har gjort succé med sitt pop-up café Bon Aibon.