Visa filter

Vis filtre

Vis filtre

Show filters

Show filters

Dölj filter

Skjul filtre

Skjul filtre

Hide filters

Hide filters

FILTER

Våffeldagen

våffla, kökshandduk, tallrik

Frossa i frasvåfflor 

Dags att damma av våffeljärnet och njuta av gyllengräddade, frasiga våfflor! Här är vårt recept. Hjärtformen gör dem perfekta att dela med någon du tycker om.

Du behöver:

100 g smör

1 tsk bakpulver

4 dl mjölk

3 dl vetemjöl

en nypa salt

För att göra våfflorna veganska går det finfint att byta ut smöret mot mjölkfritt margarin och mjölken mot havre- eller mandelmjölk!

Gör så här:

1. Smält smöret och låt svalna.
2. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en skål.
3. Tillsätt mjölken under omrörning. Häll därefter i det smälta smöret och vispa till en jämn smet. Låt smeten svälla i 20 minuter.
4. Värm upp våffeljärnet och pensla laggen med lite smör.
5. Häll på 1 dl smet och grädda till en gyllenbrun våffla.
6. Rör om smeten innan varje våffla så att inte mjölet sjunker till botten.

 

Obs! Lägg inte våfflorna på hög, då tappar de sin frasighet!

Vad gäller topping är det bara fantasin som sätter gränserna. Servera på klassiskt vis med sylt och grädde. Amerikanisera din våffla med florsocker och lönnsirap. Kalasa till med glass, banan och chokladsås!