Visa filter

Vis filtre

Vis filtre

Show filters

Show filters

Dölj filter

Skjul filtre

Skjul filtre

Hide filters

Hide filters

FILTER

Hemmaodlaren

Vårkänslorna har vaknat! Solen gör efterlängtad comeback och i april är det tillräckligt mycket dagsljus för att dina plantor ska växa och frodas. Bring it on, våren! Vi är mer än redo.

Så ett frö

Att köpa hem grönska i all ära, men det är ändå något speciellt med egensådda plantor. Visst blir man stolt över att se de späda skotten tappert kämpa sig upp? Är du peppad på att kicka igång odlingen redan idag kan du enkelt pyssla ihop egna såkärl av saker du hittar hemma. Supersimpel och personlig DIY. Här har du några förslag:

Citroner

När livet ger dig citroner… odla i dem! Skär citronen på tvären och gröp ur fruktköttet. Gör ett hål i botten för dränering.

Tomma toarullar

Toarullen – det mest mångsidiga pysselmaterialet, nu som kruka. Kapa rullen på hälften. Klipp tre jack i ena sidan. Vik in flikarna så att de bildar en botten.

Isformer

Den gamla iskubsformen som ligger och samlar damm blir din nya flerfackskruka! Ta en smal borr och borra ett par dräneringshål i varje isfack.

Fyll kärlen med såjord, sätt 1-3 frön per kärl. Vattna försiktigt så att inte fröna sköljs bort. Och du, märk kärlen direkt med vilka fröer du sått var – garanterat en grej man glömmer!

Fiffiga sticklingar

Färska örtkryddor är vardagslyx, men blir dyrt att köpa i längden. Visste du att det finns ett knep som gör att du jämt kan ha basilika hemma – helt gratis?

Klipp av ett toppskott från en basilikaplanta (se till att du klipper precis under ett bladpar). Sätt kvisten i en vas med vatten. Efter en dryg vecka har det bildats rötter och du kan sätta basilikan i jord. På detta vis får du oändligt med basilika från en enda planta. Pestofest!

Pyssla om dina gamla trotjänare

Sist men inte minst, glöm inte bort de växter som redan finns där hemma. Du har kanske en vintertrött planta som behöver lite extra kärlek och omsorg. Hög tid att plantera om! Byt till ny, fräsch jord och fixa en rymligare kruka till de plantor som växt ur sin gamla.