Sortera efter
Produktnamn˄˅
Pris˄˅
Tillagd˄˅

Visa filter

Vis filtre

Vis filtre

Show filters

Show filters

Dölj filter

Skjul filtre

Skjul filtre

Hide filters

Hide filters

FILTER

Recept: Melonglassar

Hej sommar, sol och isglass i mängder! Vi har fyllt frysen med hemmagjorda sådana – gjorda på vattenmelon, kiwi, kokos- och mandelmjölk. Här hittar du receptet.

Det bästa med de här isglassarna är att de inte bara ser ut som skivor av en vattenmelon – de är väldigt goda och roliga att göra också. Så låt glassbilen passera och plocka fram mixern!

Ingredienser, 8 st:
1 liten vattenmelon
1 citron
1 dl socker (om du vill)
1 dl kokos- och mandelmjölk
4 st kiwis
Chokladknappar

Gör så här:

  • Gröp ur melonköttet och lägg i mixern. Tillsätt socker och saften från en citron och mixa samman till en jämn konsistens.
  • Använd en sked för att sleva bort skummet från ytan och häll upp blandningen i glassformarna. Kom ihåg att spara cirka 2 cm upp till kanten.
  • Använd en tandpetare för att placera chokladknapparna intill glassformarnas insida. Lägg på locket på formen och stick ned glasspinnarna. Låt stå i frysen i cirka 3 timmar.
  • Ta ut formarna ur frysen och häll i ett lager av kokos- och mandelmjölken. Låt stå i frysen i ytterligare 1 timme.
  • Mixa kiwin. Ta ut formarna ur frysen och häll upp det sista lagret. Ställ in i frysen en sista gång innan glassfesten kan börja!