Sortera
Produktnamn˄˅
Pris˄˅
Tillagd˄˅

Visa filter

Vis filtre

Vis filtre

Show filters

Show filters

Dölj filter

Skjul filtre

Skjul filtre

Hide filters

Hide filters

FILTER

Tre steg till ett fint stilleben

Ett fint stilleben kan verkligen göra stor skillnad i hemmet. Att få ihop ett kan dock vara lättare sagt än gjort, därför har vi listat tre användbara knep att ta till.

1. Rummet

Badrummet, köket, sovrummet, eller vardagsrummet? Ett stilleben kan se olika ut beroende på var i hemmet det tar plats. I sovrummet kan till exempel avslappnande doftljus och mjuka element passa in, medan en fin tvål, örter och kryddor platsar på köksbänken. I vardagsrummet kan du låta inspirerande detaljer, magasin och mysbelysning göra jobbet.

2. Inramningen

En bra utgångspunkt är bestämma dig för vilken yta som ska bli ramen för ditt stilleben. Det kan till exempel vara på ett fat, en avgränsad yta på byrån eller ett mindre sidobord. Därefter blir det enklare att gå till nästa steg – att välja ut de rätta detaljerna.

3. Föremålen

Bestäm dig för en färgskala och material som passar bra tillsammans, det kan göra det enklare att få ihop en fin helhet. En bra tumregel är att hålla färgskalan mer nedtonad ju fler föremål du använder. En annan sak är att försöka få in element som kompletterar varandra:

Föremål i olika höjder.
Något från naturen.
Minst en ljuskälla.
Blankt mot matt.
Både runda och kantiga former.

Det var en snabblektion i hur du får din inredning att kännas mer komplett med hjälp av ett stilleben. Tröttnar du kan du alltid byta ut någon detalj, eller variera det efter årstid.