Sortera
Produktnamn˄˅
Pris˄˅
Tillagd˄˅

Visa filter

Vis filtre

Vis filtre

Show filters

Show filters

Dölj filter

Skjul filtre

Skjul filtre

Hide filters

Hide filters

FILTER

Konsten att skapa en tavelvägg

Tavelramar

Få saker är så effektfullt som att inreda ett rum med en tavelvägg. Så förutom att ha ett vattenpass till hands, vad ska man annars tänka på? Lagerhaus tipsar.

1. Harmoni

Det må låta motsägelsefullt, men resultatet blir mer harmoniskt om du placerar många tavlor tillsammans än att sprida ut dem på flera väggar. Ännu mer balans skapar du genom linjering och storlek på ramarna.

2. Formen

Om du väljer att göra en asymmetrisk tavelvägg är det klokt att använda en eller två lite större tavlor som skapar balans på väggen. De blir dessutom enklare att bygga vidare utifrån. Om du i stället väljer att placera tavlorna i en form av en kvadrat eller rektangel är det den inramningen som skapar balansen. Då kan avstånd och storlekar bete sig lite hur som helst så länge de befinner sig innanför den osynliga ramen.

3. Färgskalan

Viktigast av allt är så klart att hänga upp saker som du personligen inspireras av. Men om du är ute efter att skapa en helhet med rummets övriga inredning finns det även här knep att ta till. Låt till exempel tavlorna plocka upp färger ur mattan, kuddarna i soffan eller detaljer på byrån. Det är som många gånger när det gäller inredning: de små genomtänka valen som gör helheten!

Se ramar här>>20170223_montage